Gemeente Teylingen


Gemeente Teylingen sponsort Kaagrace

03 juli 2007

PERSBERICHT 2 juli 2007 - Op 7 juli vindt op de Kagerplassen de AH sloepenrace om de Teylingen Bokaal plaats, een roeiwedstrijd waar zo'n 40 sloepen aan mee zullen doen. De gemeente Teylingen is hoofdsponsor van dit evenement. De hoofdprijs is de `Teylingen bokaal': een wisselbeker, die uitgereikt zal worden door wethouder Bert Homan.

De Kaag op de kaart

De race wordt georganiseerd door Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag. De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte. De Kagerplassen is een zeer veelzijdig recreatiegebied en deze race maakt goed zichtbaar dat je op de Kagerplassen uitstekend kunt varen, zowel professioneel als recreatief. Daarnaast wil KWV De Kaag dat de Kaagrace onderdeel wordt van de algemene Nederlandse Kampioenschappen Sloepenroeien. Dit streven past in het beleid van de gemeente om de Kagerplassen als aantrekkelijk en veelzijdig watersportgebeid verder op de kaart te zetten.

Uitreiking door Bert Homan

Wethouder Bert Homan zal om 11.00 uur bij de starttoren van De Kaag Sociëteit het eerste startschot geven. Om 17.30 reikt hij bij de Kaag Sociëteit de Teylingen Bokaal aan de winnende teams uit. Meer informatie over het programma én de route is te vinden op www.kwvdekaag.nl.