Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 03-07-2007

Politie houdt toezicht op het water

BAARN - De politie zal komende zomer het toezicht op de wateren, die vallen binnen het district Eemland noord (metname het Eemmeer en de rivier De Eem), weer intensiveren.

Niet alleen zal gecontroleerd worden op de juiste naleving van de scheepvaartwetgeving maar er zal tevens gecontroleerd worden op milieuwetgeving en visserijwetgeving. Daarnaast zal er extra gelet worden op het gebruik van alcohol bij bootbestuurders en schippers. Dit gebeurt in de vorm van de reguliere controles maar ook door een grotere gecombineerde alcoholcontrole in samenwerking met de politieregios Gooi- en Vechtstreek, Flevoland, de KLPD en Rijkswaterstaat.

Het doel van de controles is gericht op het bevorderen van de veiligheid en leefbaarheid op en aan het water, op het tegengaan van overlast veroorzaakt door watertoerisme en het beschermen van het milieu op en rond het water. Om de gewenste doelstellingen te halen zal de nadruk op repressief optreden liggen.

Niet alleen op het water zal gecontroleerd gaan worden maar ook op de diverse recreatieplaatsen rondom genoemde wateren. Hierbij zal de nadruk liggen op het terugdringen van overlast op en rond recreatiestrand t Kleine Zeetje aan de West-dijk, waaronder ook het parkeerverbod op de Westdijk. Ook hier zal door middel van repressief optreden de overlast worden aangepakt.

Spiegel kapot

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op maandagavond werd een jongen aangehouden nadat hij een spiegel had vernield van een auto. Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie de melding dat een 13-jarige jongen uit Bunschoten op de Molenstraat een spiegel van een auto had afgetrapt. De jongen werd aangetroffen en hij werd direct aangehouden. De jongen zal de schade moeten vergoeden.