Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden mede door hulp van getuigen

Tiel, 03-07-2007 o Maandagmiddag stelde een motoragent, die op dat moment bezig was met een verkeerscontrole op de Rivierenlandlaan, nader onderzoek in naar een passerende bestuurder. Hij herkende de man, een 23-jarige inwoner uit Tiel, en wist dat deze niet in het bezit is van een rijbewijs en zich bezig houdt met handel in drugs.

De agent bracht de bestuurder naar een controleplaats langs de Nieuwe Tielseweg en zegde hem een bekeuring aan voor het rijden zonder rijbewijs. Daarna fouilleerde de agent de man om te kijken of hij drugs bij zich had. Ook de auto werd nagekeken.

Getuigen bellen politie
Tijdens dit onderzoek nam de politiemeldkamer contact op met de agent om door te geven dat zich twee getuigen hadden gemeld die hadden gezien dat de man die gecontroleerd werd 'iets' zou hebben weggegooid in de berm. Meer agenten kwamen erheen om in de berm te zoeken. Al snel werd een grote hoeveelheid wikkels, vermoedelijk cocaïne en speed, gevonden en een hoeveelheid xtc-pillen. Hierop is de verdachte Tielenaar aangehouden en werden de auto en drugs voor verder onderzoek in beslag genomen. De 23-jarige wordt uitgebreid verhoord en is inmiddels in verzekering gesteld.
(08)