Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Velpenaar verdacht van mishandeling; aangehouden
Publicatiedatum: 3-7-2007 10:19:13

VELP - De politie heeft maandagmiddag in Velp een 48-jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou omstreeks tien voor zes een 59-jarige medewerker van een hulpinstelling in zijn hals hebben geslagen. De hulpverlener was bij de woning van het gezin naar aanleiding van familieproblemen. Er was vervolgens een conflict ontstaan waarbij de vader, de 48-jarige man, de hulpverlener zou hebben geslagen. Nadat de hulp van de politie was ingeroepen, is de Velpenaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(07-103680)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (17) gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 3-7-2007 10:18:12

ARNHEM - Een zeventienjarig meisje uit Valburg is maandagmiddag in Arnhem gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Omstreeks één uur reed het meisje op haar bromfiets over de Schuytgraaf toen zij de bussluis wilde passeren. Vermoedelijk door de hevige regenval was haar zicht beperkt en zag zij niet dat de slagboom dicht zat. De Arnhemse botste vervolgens tegen de slagboom aan en kwam ten val. Ze is met klachten in haar buik per ambulance naar het Rijnstate ziekenhuis vervoerd. (07-103448)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden op verdenking winkeldiefstal

Publicatiedatum: 3-7-2007 10:17:37

ARNHEM - Een 41-jarige man uit Arnhem is maandagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou omstreeks kwart over twaalf in een winkel aan het Kruidenplein een aantal flessen drank hebben gestolen. Een winkelmedewerker had het in de gaten en droeg de Arnhemmer over aan de politie. De man (een bekende van de politie) is in verzekering gesteld.
(07-103411)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man met geweld beroofd; politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 3-7-2007 10:16:59

ARNHEM - Een dertigjarige man uit Arnhem is maandagmiddag in zijn woonplaats met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon. De man hield hieraan een pijnlijke nek over. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie is op zoek naar getuigen.

Volgens het slachtoffer was hij omstreeks drie uur aan het joggen over de Batavierenweg, in de richting van het viaduct naar het Transferium. Net na de verkeerslichten bij het Gelredome hoorde hij een scooter achter zich rijden. Op een gegeven moment zou de scooter vaart hebben geminderd en voelde de Arnhemmer dat hij van achter in zijn nek werd gepakt. Een manspersoon maakte hem vervolgens zijn telefoon afhandig. Hierna zou de dader weer bij een tweede persoon achterop de scooter zijn gestapt en er vandoor zijn gegaan.
Het zou gaan om twee blanke jongens. Ze droegen beiden een sweatshirt met een capuchon over het hoofd, een spijkerbroek en donkere schoenen. Eén van de daders had een lengte van rond de 1.80 m. De jongen die op de scooter zat, had een slank postuur, maar was breed gebouwd.

Tips
Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of de daders mogelijk hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen. De Arnhemse politie is bereikbaar onder 0900-8844 of via E-mail: RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De politie in het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven. (07-103646)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Man gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 3-7-2007 10:16:05

NIJKERK - Een 77-jarige man uit Nijkerk is maandagavond in zijn woonplaats gewond geraakt nadat hij onder een stellage was gekomen. De man is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zeven. Door een nog onbekende oorzaak was een stellage met eendenkooien van ruim zeshonderd kilo op de Nijkerker terecht gekomen. De zoon van het slachtoffer wist de stellage van zijn vader af te krijgen. De man klaagde over pijn zijn rug en borst en in voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.
(07-103713)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Invordering rijbewijs na rijden onder invloed

Publicatiedatum: 3-7-2007 10:15:29

NIJKERK - De Nijkerkse politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Nijkerk ingevorderd wegens het rijden onder invloed. Omstreeks half twee zagen agenten de man rijden over de Speanstraat en besloten een controle uit te voeren. Bij een blaastest bleek de Nijkerker te veel alcohol te hebben gedronken. Hij had een promillage van 1,79 (789 ug/l). Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en heeft hij een rijverbod van negen uur gekregen. Justitie beslist over de teruggave van het document. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-103822)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053