Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 03-07-2007

Fietsdief aangehouden

UTRECHT Op de Zamenhofdreef heeft de politie een man aangehouden die in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 juli een fiets had gestolen.

Omstreeks 02.40 uur zagen medewerkers van het cameratoezicht dat een man een fiets wegnam vanaf de Roelantdreef. Agenten gingen ter plaatse en zagen een man die aan het opgegeven signalement voldeed - wegrennen. Na een korte achtervolging werd een 34-jarige man uit Utrecht in de bosjes aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen en ingesloten op het bureau.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 juli een man aangehouden omdat hij een woninginbraak had gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 03.35 uur naar de politie omdat men had gezien dat een onbekende man een ruit van een woning aan de Goudsbloemstraat had vernield en de woning in gegaan was. Ter plaatse constateerden agenten dat een ruit aan de achterzijde van de woning was vernield. Agenten riepen naar de man en vroegen hem naar buiten te komen.

Uiteindelijk werd de deur opengedaan, maar kwam niemand naar buiten. De man liep direct weer terug de woning in en ging zitten eten. De 40-jarige verdachte uit Utrecht verklaarde in de woning van zijn vriendin te zitten. Uit onderzoek bleek dat niemand de man toestemming had gegeven in de woning te zijn. Hij werd aangehouden voor het plegen van een inbraak en meegenomen voor verhoor.

Straatroof

UTRECHT Op de Bizetlaan vond dinsdagavond een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 52-jarige man uit Utrecht had via een verkoopsite met een onbekende man afgesproken om een navigatiesysteem te kopen. Men had afgesproken elkaar op de Bizetlaan te ontmoeten. Rond 21.40 uur stond de 52-jarige Utrechter te wachten op de verkoper. Plotseling ging het portier van zijn auto open en stapte een jongen in. De jongen trok direct de contactsleutels uit het slot en stapte uit de auto. Meteen daarna stapte een tweede jongen in de auto en eiste onder bedreiging van een mes geld van het slachtoffer.

Het slachtoffer stapte uit zijn auto en wilde hulp halen. De jongens kozen eieren voor hun geld en renden weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Nachtegaalstraat heeft de politie op maandag een vrouw aangehouden omdat zij een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.20 uur dat een vrouw maar een deel van haar boodschappen bij de kassa afrekenden. Hierna wilde zij de winkel verlaten. Het personeel greep in en hield de vrouw staande. In de tas van de vrouw zat nog een groot aantal artikelen die niet afgerend waren. Zij werd aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Verkeercontrole

UTRECHT De politie heeft maandag op drie locaties een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 09.00 en 16.15 uur werd op de Burgemeester Norbruislaan, de Rio Brancodreef en de Tigrisdreef gecontroleerd. Met een speciaal voertuig werden 1347 kenteken gelezen. Hierop kwam zes hits. Op alle locaties werd een groot aantal bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, het niet hebben en of kunnen tonen van het rijbewijs, een vervallen APK en het rijden onder invloed.

Man aangehouden in kliko

UTRECHT- Op maandagavond werd een ontvluchte TBS-er aangehouden in een kliko.

Omstreeks 22.00 uur werd een gevluchte TBS-er gezien op het Zandpad. Toen de 19-jarige man uit Overberg de agenten zag, sprong hij vanaf een loopplank van een bootje pardoes de Vecht in en zwom naar de overkant. De man klauterde hier op de kant en rende weg in de richting van het Adriaan Mennickkwartier. De politie zette de omgeving af en een speurhond werd ingezet. De hond sloeg aan bij een kliko en op aanroepen kwam de 19-jarige man de klikobak uit en werd aangehouden. De man was diezelfde dag omstreeks 12.00 uur ontvlucht in Breda.