Persberichten lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 03-07-2007

Slingerend

NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 juli verraadde een automobilist zijn te grote drankverbruik door zijn weggedrag.

Rond 01.50 uur zagen politiemensen een automobilist slingerend over de Weg van de Binnenvaart in de richting van de Rijksweg A27 rijden. De automobilist, een 47-jarige man uit Culemborg, werd aan de kant gezet. Uit de blaastest bleek dat hij te veel gedronken had en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Culemborger 560 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Ruzie mondt uit in aanhouding

IJSSELSTEIN Op maandag 2 juli leidde de melding van een ruzie tot een aanhouding voor het rijden onder invloed.

Rond 21.40 uur kreeg de politie de melding dat enkele personen ruzie hadden op het Studioplein. Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat drie mannen woorden met elkaar hadden. Tussen twee van hen, mannen van 51 en 62 jaar beiden uit IJsselstein, liepen de gemoederen hoog op. Dit trok ook de aandacht van een groep jeugd, die zich er mee wilde bemoeien. Door politiemensen en enkele omstanders werden de gemoederen gesust.

De 62-jarige man was met zijn auto op het Studioplein aan komen rijden. De agenten merkten dat hij naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de IJsselsteiner 395 ug/l, terwijl de wettelijke grens 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Bekrast

NIEUWEGEIN Op maandag 2 juli werd een auto bekrast. Mogelijk naar aanleiding van parkeerperikelen.

Rond 18.40 uur zocht een 57-jarige automobilist uit Nieuwegein op het parkeerterrein van het Sint Antoniusziekenhuis aan de Koekoekslaan een parkeerplekje. Hij zag er eentje en parkeerde zijn auto. Daarbij was hij net iets sneller dan een andere automobilist met een gele auto, die het kennelijk op hetzelfde plekje had voorzien. Die automobilist parkeerde zijn auto vervolgens in het parkeervak achter die van de Nieuwegeiner, op nog geen cm afstand van diens auto.

Rond 19.55 uur liep de Nieuwegeiner terug naar zijn auto. Daarbij zag hij de automobilist met de gele auto wegrijden. De bestuurder en zijn passagier keken daarbij geniepig lachend naar de Nieuwegeiner. Die voelde direct nattigheid en niet onterecht: hij zag dat een onverlaat een kras op zijn auto had gemaakt.

Gezien het gedrag van de automobilist met de gele auto, vermoedde de Nieuwegeiner dat hij of zijn passagier de vernieling had gepleegd. Aan getuigen van de vernieling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding

NIEUWEGEIN Op maandag 2 juli raakten twee inzittenden van een bestelauto gewond bij een aanrijding.

Rond 12.05 uur reed een 57-jarige man uit Nieuwegein met zijn bestelauto over de Muiderschans, komende uit de richting van de Meppelerschans. Hij reed linksaf de kruising met de s-Gravenhoutseweg op. Vanaf de s-Gravenhoutseweg reed een 46-jarige vrouw uit Nieuwegein dezelfde kruising op, met een forse aanrijding tot gevolg. Beide autos belandden door de aanrijding in de middenberm.

Gezien de ernst van de aanrijding kwamen de politie, brandweer en ambulance allen met meerdere voertuigen ter plaatse. De 57-jarige Nieuwegeiner had nek- en rugklachten en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Zijn 53-jarige Nieuwegeinse passagiere werd met nek- en buikklachten per ambulance naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd. De 46-jarige automobiliste hield een pijnlijke knie aan het ongeval over, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Beide automobilisten verklaarden door groen verkeerslicht te zijn gereden. Om de juiste toedracht van de aanrijding te kunnen bepalen, wordt aan getuigen verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Wie haalt straks uw auto leeg?

Politie gebruikt lokauto tegen auto-inbraken

IJSSELSTEIN De politie heeft maandagavond een lokauto ingezet in de strijd tegen auto-inbraken.

In de eerste drie maanden van dit jaar constateerde de politie een enorme toename van het aantal auto-inbraken. De politie is in samenwerking met de gemeente vervolgens een actie gestart om inbraken in autos tegen te gaan. Een van de maatregelen die het wijkteam van IJsselstein neemt, is het inzetten van een lokauto om auto-inbrekers op heterdaad te betrappen en aan te houden. Deze lokauto is maandagavond niet bezocht door auto-inbrekers en er vonden geen aanhoudingen plaats. Aan deze actie deden 15 politieagenten mee.

Preventieactie

Eerder dit jaar gingen politiemensen van het Snel Interventie Team (SIT) IJsselstein in. Zij informeerden 675 inwoners persoonlijk over de inbraken en wat zij daar zelf aan kunnen doen om een inbraak te voorkomen. Zij lieten bij nog eens 1213 bewoners de informatiefolder achter. Daarnaast werden achter de ruitenwissers van 548 geparkeerde autos in de binnenstad, het winkelcentrum De Clinckhoeff en bij het theater de informatiefolder bevestigd.