Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 3 juli 2007

Verbatim introduceert nieuwe SDHC en microSD flash cards

Verbatim, aanbieder van optische opslagmedia en ICT-accessoires, heeft twee nieuwe Secure Digital High Capacity geheugenkaarten (SDHC-cards) op de markt gebracht. De twee flash cards van 8GB en 4GB zijn zeer geschikt voor foto's en filmopnames, die direct op de memory card worden opgeslagen. Daarnaast introduceert Verbatim een nieuwe microSD memory card met een opslagcapaciteit van 2 GB. De kaart is uitgerust met een microSD adapter, waardoor de kaart ook gebruikt kan worden in alle apparatuur, waarin een standaard SD-card past.

De nieuwe SDHC flash memory cards van Verbatim zijn zeer geschikt voor de opslag van digitale foto's en video. Het nieuwe Secure Digital High Capacity format (SDHC) is gebaseerd op de SDA 2.0 standaard van de SD Card Association en bieden een opslagcapaciteit tussen de 4 en 8 GB. "De verandering van het file system van FAT 12/16 naar FAT32 was een cruciale stap voor de ontwikkeling van een aanzienlijk hogere opslagcapaciteit voor SDHC-cards. De twee nieuwe SDHC-cards behoren tot class 6, de hoogste snelheidsklasse. Ze zijn vooral geschikt voor professionele, digitale fotografie en video-opnames; inclusief continu opname", legt Hans Christoph Kaiser, business development manager voor flash en USB memory cards van Verbatim uit. SDHC-kaarten worden gebruikt in de nieuwste generatie apparatuur, die geschikt zijn voor zowel het SDHC- als het SD-formaat. In bestaande SD-apparatuur kunnen SDHC-kaarten niet gebruikt worden.

120 minuten real-time video
De verschillende snelheden van bijvoorbeeld SD-cards worden aangeduid met behulp van drie klassen: class 2 garandeert een minimum scrhijfsnelheid van 2Mbyte/s; class 4 een snelheid van 4 Mbyte/s en class 6 een schrijfsnelheid van 6Mbytes per seconde. "Het SDHC-formaat maakt het mogelijk de real-time video-opnames van een camcorder direct op de memorycard op te slaan. In AVHD normal mode kun je 120 minuten film op de kaart opslaan. De kaarten zijn ook bijzonder geschikt voor fotografie, omdat je foto's kunt maken zonder je de hele tijd zorgen te maken over de ruimte op je geheugenkaart", zegt Kaiser. Een 6 megapixel digitale camera kan ongeveer 1280 foto's op een enkele 4GB SDHC-card opslaan; een 8GB SDHC-card ruim 2500 foto's. De 4GB SDHC-kaart is nu al verkrijgbaar in de winkels. De 8GB SDHC-kaart vanaf eind juli. De adviesverkoopprijs van de 8GB SDHC-card bedraagt 99,99 euro, die van de 4GB versie 59,99 euro.

MicroSD memory card
MicroSD cards zijn met een afmeting van 11 x 1x 15 mm momenteel de kleinste memory cards op de markt. De gebruiker kan met behulp van deze kaart gemakkelijk foto's en data opslaan en tussen verschillende (mobiele) apparaten uitwisselen. De microSD-cards zijn vooral ontworpen voor mobiele telefoons. De geheugenkaart verbruikt heel weinig energie, waardoor de batterijen van de mobiele telefoon nauwelijks belast worden. MicroSD-kaarten kunnen ook gebruikt worden in GPS-apparatuur, MP3-spelers, digitale camera's en PDA's. De microSD 2GB kaart van Verbatim heeft een leessnelheid van 4 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 2 MB per seconde. Met de SD-adapter die bij de kaart geleverd wordt, kan de microSD card ook als een standaard SD-card in andere apparatuur gebruikt worden. De microSD 2GB van Verbatim is nu verkrijgbaar en heeft een verkoopadviesprijs van 30,99 euro.


---

Noot voor de pers: er zijn enkele productfoto's van de nieuwe flash memory cards beschikbaar. Die kunnen aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl. Ook is het mogelijk bij haar een exemplaar voor een producttest aan te vragen.

Meer informatie over Verbatim vindt u op www.verbatim-europe.com. U kunt ook contact opnemen met Maria Csilics van de afdeling Public Relations van Verbatim: telefoon: +49 (6196) 9001-30 of per e-mail: mcsilics@verbatim-europe.com

Over Verbatim
Sinds 1969 houdt Verbatim zich bezig met de ontwikkeling van datastorage technologie; van floppy disks en optisch/magnetische opslagmedia tot en met de laatste CD- en DVD-formaten, USB-sticks, flash memory cards en computer accessoires. Verbatim is onderdeel van Mitsubishi Chemical Corporation Group en kan voor productontwikkeling gebruik maken van de toonaangevende research & development afdelingen van het concern. Met zijn innovaties speelt Verbatim een cruciale rol in de markt voor opslagmedia. Stringente kwaliteitscontroles tijdens het productieproces bieden garantie voor de hoge kwaliteit van de Verbatim-producten, die niet voor niets als winnaar tevoorschijn gekomen zijn uit talrijke internationale productvergelijkingen en tests. Verbatim is Europees marktleider voor optische opslagmedia. In Nederland heeft Verbatim een vestiging in Rotterdam.