Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Begeleidingskamp bij ONJK in Hengelo ook voor jongere kinderen

In tegenstelling tot eerdere berichten zal het 'Schaakopleidingen'- begeleidingskamp (www.schaakopleidingen.nl) tijdens het Open Nederlands Jeugdkampioenschap in Hengelo ook open staan voor deelnemers uit de D-groep. Schaakopleidingen zal zowel verzorgende als schaaktechnische ondersteuning bieden.

Dat wil overigens niet zeggen dat de deelnemers niets meer zelf hoeven te doen. Het begeleidingskamp wordt georganiseerd op een kleine camping even buiten Hengelo. Dat betekent voor de deelnemers slapen in tentjes, maar ook afwassen, opruimen en dergelijke. Als begeleiders gaan in ieder geval mee: Geurt Jan van der Meiden, Dolf Meijer en Poulien Knipscheer.

Belangstellenden die van het kamp en de begeleiding gebruik willen maken moeten zich om te beginnen aanmelden bij het toernooi (www.onjk.nl) en het inschrijfgeld overmaken naar de toernooiorganisatie.

Daarnaast moeten de belangstellenden een mailtje sturen naar poulien@schaakopleidingen.nl waarin ze aangeven dat ze graag mee gaan kamperen. Geef ook door of je zelf over een tent beschikt. Maak vervolgens EUR 250,- over naar 4402165 t.n.v. Schaakopleidingen te Rotterdam o.v.v. Hengelo en de naam. De deelnemers horen op korte termijn wat ze mee moeten nemen en wie er verder mee gaan.

Informatie over het begeleidingskamp is te vinden op www.schaakopleidingen.nl.

---

Sponsor Nova College heeft toegezegd het toernooi in 2008 te zullen ondersteunen. Voor volgend jaar overwegen de organisatoren het toernooi in twee groepen te gaan verspelen. Daardoor zullen de