Gemeente Haaksbergen

Stageplaatsen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

De arbeidsmarkt ziet er voor werkzoekenden weer beter uit. Voor bepaalde groepen mensen, zoals gedeeltelijk arbeidsgeschikten, is het nog steeds lastig om een baan te vinden. Daarom gaat de gemeente helpen en stageplaatsen aanbieden om deze groep zo een kans te bieden werkervaring op te doen.

Met het op weg helpen van gedeeltelijk arbeidsongeschikten naar een baan willen burgemeester en wethouders hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Gedeeltelijk arbeidsgeschikten krijgen via een stage bij de gemeente Haaksbergen een kans om bij de overheid werkervaring op te doen. De gemeente biedt stages van vier weken tot maximaal zes maanden aan.

Voorbereiden

De gemeente gaat eerst inventariseren welk aantal stagaires haalbaar is, omdat iedere stagaire toch begeleiding en ondersteuning vraagt. De stage moet natuurlijk voor zowel stagaire als gemeente goed uit de verf komen en dus moet dit goed worden voorbereid.

Het aanbieden van stageplaatsen voor deze specifieke groepen is voortvloeisel van de CAO-afspraken die de bonden met de gemeenten hebben gemaakt.