Gemeente Haaksbergen

Jongeren vinden weg naar stimuleringssubsidie

Hé, jij daar! Wakker worden! Heb jij een leuk idee, voor de draad ermee. Op die manier roept de gemeente jongeren in een flyer op om zelf activiteiten te organiseren. Jongeren kunnen daarvoor een subsidie van de gemeente krijgen van maximaal 500 euro per activiteit.

Steeds meer jongelui hebben in de gaten, dat de gemeente de Haaksbergse jeugd stimuleert om iets binnen de gemeente te organiseren en daar ook verantwoordelijkheid voor te dragen. Zo was er afgelopen weekend een jumpstyle evenement, waaraan ook de gemeente heeft bijgedragen. Andere activiteiten waarvoor jongeren de afgelopen jaren een subsidie ontvingen zijn: een skatedag, het maken van een film, een meidenfeest (ter bevordering van integratie) en een zogenoemde LAN-Party (computerspelen).

Meer informatie

De folder over de stimuleringssubsidie waarin staat, wat de kinderen moeten doen doen om voor een bijdrage in aanmerking te komen kunnen ze afhalen bij het gemeentehuis. Downloaden van www.haaksbergen.nl is nog gemakkelijker. Kijk onder formulieren. Jongeren kunnen voor informatie ook bellen met Annette Zwiep van de afdeling Welzijn, telefoon 053-573 45 67.