Politie Groningen

Dinsdag 3 juli 2007

Provincie Groningen, 03-07-2007

Groningen: man belaagt buschauffeur

Een boze passagier zorgde maandagmorgen voor problemen in een stadsbus. De man, een 60-jarige inwoner van Groningen, was op het Damsterdiep ingestapt. Daar kreeg hij te horen dat hij een nieuw kaartje moest kopen omdat het exemplaar dat hij toonde nog maar een minuut geldig was. De Stadjer ontstak daarop in woede, bedreigde de 46-jarige chauffeur en schopte tegen de bus nadat hij uit het voertuig was gezet. Enige tijd later dook de 60-jarige op bij een bushalte aan de Zonnelaan waarna hij dezelfde buschauffeur opnieuw bedreigde en een beker frisdrank over hem heen smeet. De man werd door de politie in zijn woning in de omgeving aangehouden.

Groningen: zonder rijbewijs

Een 25-jarige inwoner van Delfzijl kon maandagavond op zoek naar alternatief vervoer. De man werd met zijn auto op de Turfsingel staande gehouden omdat hij geen gordel droeg. Uit controle bleek dat de man niet over een rijbewijs beschikt. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: verbaal voor donker glas

Een 23-jarige automobilist uit Hoogezand kan zijn bestelauto van ander glas laten voorzien. De man kreeg gisteren een proces-verbaal omdat het getinte glas in zijn auto veel te donker was. De Hoogezandster was op de Europaweg staande gehouden. Uit een meting bleek dat het zicht door de ruit minder dan 50 procent, de formele limiet, was. De Hoogezandster moet binnen vier weken zijn auto aanpassen.

Hoogezand: man gaat door het lint

De politie heeft maandag een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man ging s morgens door het lint in het gemeentehuis in Hoogezand en vernielde daarbij computerapparatuur. Toen hij vervolgens naar buiten liep kreeg hij woorden met een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalfsen. Hierop sloeg de Hoogezandster de chauffeur en beet hem in zijn hand. Een 27-jarige man uit Groningen wilde de twee uit elkaar halen en raakte hierbij lichtgewond. De vrachtwagenbestuurder en de Stadjer hebben aangifte gedaan. De Hoogezandster heeft zichzelf gemeld op het politiebureau. Hij is ingesloten.

Uithuizen: tiener gewond na val van fiets

Een 15-jarig meisje uit Uithuizen is maandagmiddag gewond geraakt nadat zij in de Maarweg in haar woonplaats van haar fiets was gevallen. Ze kwam daarbij met haar hoofd op het wegdek. Een ambulance heeft haar voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Hoogezand: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft maandagmorgen in een woning aan de Kerkstraat in Hoogezand een hennepplantage ontmanteld. Agenten troffen verdeeld over twee kamers 451 hennepplanten aan. Deze zijn samen met de apparatuur vernietigd. Uit controle van de energieleverancier bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. De politie doet onderzoek naar de vermoedelijke dader.

Winschoten: rijbewijs ingenomen

De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs ingenomen van een 50-jarige man uit Heiligerlee. Agenten zagen de man zonder veiligheidsgordel rijden over de Jachtlaan in Winschoten. Bovendien bleek de remverlichting van zijn auto niet te werken. Hierop moest de man zijn wagen langs de kant van de weg zetten. De dienders merkten tijden de controle op dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau werd een ademanalysetest afgenomen. Hieruit bleek dat de man ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Losdorp, Schafferweg: aantal geregistreerde voertuigen: 180, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.