Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 03-07-2007

Politie bekeurt alcomobilist
ZUIDWOLDE Maandagmorgen bekeurde de politie een 53-jarige autobestuurder uit Zuidwolde. De man reed onder invloed over de Hoofdstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 260 ug/l en kreeg een geldboete van 300,-. (07-155467)

COEVORDEN In de nacht van maandag op dinsdag werd een 40-jarige Coevordenaar bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij werd op de Bawina van Heemstralaan gecontroleerd en blies 275 ug/l. (07-155727)

Frontale aanrijding met letsel
ZUIDLAREN Een 64-jarige bestelautobestuurder uit Oude Pekela raakte maandagmorgen gewond bij een aanrijding op de Laarweg. De man kwam door onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht, waarna hij frontaal op een tegemoetkomende vrachtauto botste. Deze werd bestuurd door een 30-jarige Veendammer. De man uit Oude Pekela raakte bekneld en werd uit zijn benarde positie bevrijd. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. (07-155527)

Politie zoekt getuigen beroving
RODEN De politie zoekt getuigen van een op donderdag 28 juni gepleegde beroving. Op die dag, tussen 19.15 en 19.30 uur, fietste een 33-jarige gehandicapte vrouw uit Roden met haar driewielige fiets vanuit Roden in de richting van Nieuw Roden. Ze fietste over een fietspad dat uitkomt op de Roderweg in Nieuw Roden. Op het fietspad werd ze opgewacht door een stilstaande jongeman met een scooter. Deze bedreigde de vrouw en beroofde haar van een geldbedrag van 10,-. De dader is ongeveer 15 jaar oud en heeft een donkere huidskleur. Hij droeg een wit t-shirt, blauwe spijkerbroek en witte gymschoenen. Hij maakte gebruik van een oude witte scooter en een zwarte integraalhelm. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (07-154382)

Aanrijding met letsel
ZWINDEREN Maandagavond raakte een 26-jarige autobestuurster uit Emmen gewond bij een eenzijdig ongeval op de A37. De auto van de vrouw sloeg door onbekende oorzaak over de kop waarbij ze gewond raakte. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (07-155720)

Politie bekeurt autobestuurder
ERM Een 19-jarige autobestuurder uit Veenoord liep maandagmiddag tegen de lamp. De jongeman reed in de auto van zijn vader over de Oude Rijksweg toen hij gecontroleerd werd. Na controle bleek hij geen rijbewijs te hebben en werd de auto inbeslaggenomen. (07-155647)

Bestuurster wil snel naar huis
DE PUNT Een 21-jarige vrouw uit Assen werd dinsdagmorgen bekeurd voor het te hard rijden. De vrouw reed in haar auto over de Europaweg Noord in Assen toen haar hoge snelheid opviel. Een politieauto stelde een achtervolging in en kon de vrouw pas op de A28 ter hoogte van De Punt laten stoppen. Ter plaatse werd ze bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid met 43 kilometer per uur. De beginnend bestuurster verklaarde snel naar huis te willen en als ze langzamer zou rijden ze in slaap zou vallen? (07-155752)

Schuurbrand

VALTHERMOND Een achter een woning aan het Noorderdiep staande schuur is in de nacht van maandag op dinsdag door brand verwoest. De 37-jarige bewoner werd door buren gewaarschuwd waarna de brandweer ter plaatse kwam. Deze konden niet voorkomen dat de schuur en een daarin geparkeerde auto in vlammen opgingen. Oorzaak is niet bekend. In verband met rookoverlast werd voor de bewoner en de directe buren vervangende woonruimte gezocht. (07-155746)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280