Ingezonden persbericht


Persbericht

Capital ID wijzigt organisatie en directie met oog op verdere groei

Zwolle, 3 juli 2007 - Capital ID, specialist in software voor Enterprise Marketing Management, heeft met het oog op de sterke groei besloten enkele wijzigingen door te voeren in de organisatie en de directie. Alle aandelen komen in handen van de directie, zodat Capital ID financieel volledig zelfstandig wordt. Daarnaast gaan de werkmaatschappijen ID manager en ID interactive verder als twee afzonderlijke BV's onder de holding Capital ID.

In de eerste vijf jaar van zijn bestaan werd Capital ID geleid door Dennis Steen, Marc van Ballegooijen en Andrey Prins. Van Ballegooijen heeft bij de oprichting aangegeven slechts enkele jaren in het directieteam te willen plaatsnemen. Per 1 juli effectueert hij die beslissing en verlaat hij Capital ID voor een volgende stap in zijn carrière. De twee overgebleven directieleden Steen en Prins kopen op die datum investeringsmaatschappij NyStaete Groep uit, zodat zij beide vijftig procent van de aandelen van Capital ID in hun bezit krijgen.

Daarnaast worden de twee werkmaatschappijen van Capital ID, ID manager en ID interactive, uit strategische overweging ondergebracht in twee aparte BV's. Beide gaan hun eigen koers varen onder de holding Capital ID. ID manager biedt software voor Enterprise Marketing Management, terwijl ID interactive diensten biedt op het gebied van interactieve digitale media. Afzonderlijk zullen zij zich meer kunnen focussen op hun kerncompetenties en het realiseren van verdere groei.

Dennis Steen, commercieel directeur van Capital ID, heeft hoge verwachtingen van de nieuwe structuur. Met name de financiële zelfstandigheid en de goede beheersbaarheid van de kwaliteit van de twee afzonderlijke BV's ziet hij als positieve punten. "Uiteraard vinden we het wel heel jammer dat Marc van Ballegooijen ons gaat verlaten, hij is toch een van de pijlers geweest die Capital ID groot heeft gemaakt. We hebben er echter het volste vertrouwen in dat deze aanpassingen in de organisatie ons het juiste uitgangspunt bieden om ook de komende jaren verder door te groeien. Ook buiten Nederland."

Capital ID BV - Assiesplein 1- 8011 XD Zwolle
Tel: 038-4229999 - e-mail: info@capitalid.nl - internet: www.capitalid.nl Over Capital ID
Capital ID richt zich op het automatiseren van marketingcommunicatie. Met de eigen ontwikkelde software genaamd 'ID manager' is Capital ID marktleider in Nederland op het gebied van Marketing Resource Management (MRM), Digital Asset Management (DAM) en uiteindelijk Enterprise Marketing Management (EMM). Daarnaast biedt het bedrijf diensten op het gebied van e-commerce en online marketing. Tot het klantenbestand van Capital ID behoren onder andere Randstad, Starbucks, ABN Amro, SNS Bank, OTTO, BCC en diverse hogescholen. Capital ID wordt geleid door Dennis Steen en Andrey Prins. Het bedrijf is gevestigd in Zwolle en heeft twee werkmaatschappijen: ID manager en ID interactive. In een rapport noemde internationaal onderzoeksbureau Gartner Capital ID als een van de bedrijven die in 2007 gevolgd zal worden en die grote kans loopt om in het Gartner Magic Quadrant te worden opgenomen. Voor meer informatie zie www.capitalid.nl. Over ID manager
ID manager is een standaard Enterprise Marketing Management (EMM) softwareplatform voor het automatiseren van marketingcommunicatieprocessen. Met behulp van ID manager kunnen marketingactiviteiten van A tot Z worden gecontroleerd en gemanaged. Dit levert bedrijven veel voordelen op. Zo is er meer grip en controle op marketingactiviteiten, kunnen materialen efficiënter worden geproduceerd en wordt de interne organisatie maximaal gefaciliteerd. De afgelopen jaren kozen bijna alle verzekeraars en hogescholen, diverse internationale uitzendorganisaties, grote retailers, ICT-bedrijven en banken voor ID manager om hun marketingactiviteiten te organiseren. ID manager is onderdeel van Capital ID. Voor meer informatie zie: www.idmanager.nl.

Over ID interactive
ID interactive is een full service-bureau voor interactieve digitale media, gespecialiseerd in strategie en creatie. Het bureau ondersteunt en realiseert actiematige en strategische projecten en levert daarmee een substantiële bijdrage aan de online marktstrategie van A-merken (in wording). Het dienstenpalet van ID interactive bestaat uit advies en design van corporate websites, webshops, extranetten, portals, e-mail nieuwsbrieven, games en banners en ID manager, het softwareplatform voor marketing resource management. ID interactive is onderdeel van Capital ID. Voor meer informatie zie: www.idinteractive.nl.


---

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Frieda Zieleman - tel: 055 3663034 - e-mail: frieda@influx-pr.com Of Capital ID - Dennis Steen - tel: 06 51420626 - e-mail: d.steen@capitalid.nl