Politie Haaglanden

Persberichten 3 juli

Haaglanden, 03-07-2007

Vijf aanhoudingen na overval
Den Haag - Vijf mannen in de leeftijd tussen 20 en 23 jaar werden maandagavond in de Capedosestraat aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een overval op een grenswisselkantoor aan de Stationsweg. Rond 20.30 uur kwamen twee gewapende mannen het pand binnen en dwongen de medewerkers de kluis te openen. De mannen gingen er in een auto vandoor. Op camerabeelden was het type auto en een gedeelte van het kenteken zichtbaar. Pech voor hen, want op de Neherkade waren politiestudenten met hun begeleiders bezig met een verkeerscontrole. De auto met daarin de twee verdachten reed daar in de fuik. Eén van de studenten gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde dit en reed door, de Stieltjesstraat in. Met diverse politie-eenheden werd op een aantal locaties gepost. Vlak daarna werd de bewuste auto leeg aangetroffen. De inzittenden waren te voet weggegaan. In de auto lagen spullen die mogelijk met de overval te maken hadden. Dankzij enkele omstanders en vasthoudendheid van diverse collega's leidde het spoor naar een woning aan de Capadosestraat. In een van de woningen hield de politie het vijftal aan. De recherche van Bureau Hoefkade onderzoekt de zaak.

Man aangereden door tram
Den Haag - Een 18-jarige Hagenaar raakte maandag 2 juli om 17.30 uur op de Erasmusweg gewond door een aanrijding met een tram. Bij de tramhalte aan de andere zijde van de trambaan stond een tram stil om passagiers in en uit te laten stappen. Toen de bestuurder met zijn tram wegreed, stak de 18-jarige van achter de stilstaande tram de trambaan over. De trambestuurder kreeg de tram niet op tijd tot stilstand en kon een aanrijding niet voorkomen. De ambulance vervoerde de man met gezichtletsel naar het ziekenhuis.

Voetganger gewond door aanrijding
Den Haag - Een 59-jarige voetganger uit Voorburg raakte op maandag 2 juli om 15.15 uur gewond door een aanrijding met een personenauto. Een 53-jarige bestuurder reed over de Waldorpstraat toen de voetganger plotseling zonder te kijken de weg over stak. De bestuurder probeerde nog te remmen maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Verdachten overval aangehouden
Den Haag - In een eetcafé aan de Aart van der Goesstraat vond dinsdagochtend 3 juli omstreeks 00.25 uur een overval plaats. Bij de overval raakte een 39-jarige Hagenaar gewond. De overvallers vluchtten in een bestelbus. Een motoragent zag de bus op de Segbroeklaan door rood licht rijden en zette een achtervolging in. Op de Kramsvogellaan stopte de auto en werden de verdachten aangehouden. Toen de eerste verdachte was aangehouden, ging er in de auto een schot af. Hierbij raakte niemand gewond. Vervolgens is ook de tweede verdachte aangehouden. Beide mannen, een 39-jarige Tilburger en een tot nog toe onbekende man, zijn overgebracht naar het politiebureau. De technische recherche heeft zowel in het café als op de plaats waar de mannen zijn aangehouden, sporenonderzoek verricht. De politie onderzoekt de zaak.

Bijna 75 km/u te hard, rijbewijs kwijt
Den Haag - Een 24-jarige man uit Leidschendam raakte op maandag 2 juli zijn rijbewijs kwijt door het overschrijden van de snelheid. De man reed op de Maanweg 124 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De politie schreef een proces verbaal uit vorderde zijn rijbewijs in.

Overvaller aangehouden
Den Haag - In een avondwinkel aan de Keizerstraat hielden agenten maandagavond 2 juli omstreeks 23.50 uur op heterdaad een overvaller aan. De politie ontving een telefoontje van een medewerker van de winkel dat er op dat moment een overval gaande was. In de winkel werd een 27-jarige Hagenaar aangehouden.

Mishandeling
Den Haag - Twee Haagse jongens werden maandagavond 2 juli omstreeks 20.45 uur mishandeld op de Amsterdamsestraat. De jongens, 15 en 16 jaar oud, fietsten samen op de Amsterdamsestraat toen zij een groep van vier voetballende jongens passeerden. Bij het passeren kwam de voetbal tegen de fiets van een van de slachtoffers aan. De voetballers schreeuwden dat hij de bal terug moest schoppen. Toen het slachtoffer dit negeerde, werd hij door de groep getrakteerd op een scheld kannonade. Hij stak zijn middelvinger op en fietste verder met zijn vriend. Gekomen bij de supermarkt hoorden de jongens dat er iemand achter hen aan rende. Het bleek één van de jongens uit de groep te zijn die verhaal kwam halen. Een van de slachtoffers kreeg direct een vuistslag in zijn gezicht. Toen het tweede slachtoffer hier iets van zei, kreeg hij een kopstoot. Op basis van het opgegeven signalement konden de vier voetballers, allen Hagenaars van 15, 16 en 17 jaar, later op de Bosschestraat worden aangehouden. Vanwege de minderjarige leeftijd van de verdachten zijn hun ouders in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Veel te hard, rijbewijs kwijt
Leidschendam Doordat hij met zeer hoge snelheid over de A4 reed, trok een 32-jarige automobilist uit Rotterdam op 3 juli om 01.10 van een surveillerende agent. Pas op de Vrijebanselaan in Rijswijk kon de politieagent de automobilist staande houden. De bestuurder reed na correctie 174 km/u, waar 100 km/u is toegestaan. De Rotterdammer kon zijn rijbewijs direct inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Zonder gordel
Wassenaar Politieagenten hielden maandag 2 juli tussen 13.30 uur en 17.30 uur een gordelcontrole op de Lange Kerkdam. 243 bestuurders en inzittenden werden gecontroleerd op het dragen van een autogordel. Negentien bestuurders kregen een proces verbaal.

Snelheidsduivel nu zonder rijbewijs
Rijswijk - De politie controleerde maandag 2 juli tussen 20.30 uur en 23.00 uur op snelheid op de Prinses Beatrixlaan. Van de 150 passerende auto's reden twee te hard. Eén bestuurder, een 33-jarige vrouw uit Den Haag, maakte het wel heel bont. Zij kreeg na correctie een bekeuring voor 105 km/u waar 50 km/u de maximum snelheid is. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Inbrekers aangehouden
's-Gravenzande - De politie kreeg maandag 2 juli rond 23.00 uur melding van een inbraak in een van de vakantiehuisjes op een camping aan 't Louwtje. De inbreker zou hierbij gewond zijn geraakt. Toen de agenten bij het huisje aankwamen, hoorden zij het geluid van brekend glas en zagen een man wegrennen. Tijdens de achtervolging viel de verdachte over een tuinstoel en konden de agenten hem aanhouden. De 19-jarige man uit Polen was gewond aan beide handen. In het vakantie huisje hielden de agenten een tweede verdachte, een 22-jarige vrouw uit Polen, aan. De man moest eerst naar het ziekenhuis voor hechtingen voordat de agenten hem op het politiebureau konden insluiten.

Vemist rijbewijs kost 1.600,-
Naaldwijk - Een 37-jarige man uit Luxemburg deed maandag 2 juli om 12.30 uur op het politiebureau aangifte van vermissing van zijn rijbewijs. Toen hij zijn personalia opgaf, bleek dat de man nog een aantal boetes met een totaal bedrag van 1.600,- open had staan. Nadat zijn moeder het geldbedrag had betaald, kon de Luxemburger naar huis.

Lesje geleerd
Delft Politieagenten zagen maandag 3 juli om 05.50 uur op de Krakeelpolderweg een automobilist rijden die slingerde, onnodig links bleef rijden en niet reageerde op een stopteken. De bestuurder, een 19-jarige vrouw uit Delft, verklaarde geen rijbewijs te hebben maar les te krijgen van de man die naast haar zat, een 19-jarige man uit Rotterdam. Beiden moesten mee naar het bureau waar ook nog bleek dat ze alcohol gedronken hadden. De Delftse blies 565 ugl, de Rotterdammer 385 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Ze krijgen allebei meerdere processen-verbaal.