Gemeente Langedijk


3 juli 2007

Parkeerverbod stationsgebied Heerhugowaard

Voor hulpdiensten is het overdag bijna onmogelijk het station te bereiken door overlast van geparkeerde auto's op de straten aan de westzijde van het station Heerhugowaard. Deze situatie is niet langer acceptabel en daarom heeft de gemeente Heerhugowaard besloten het parkeren achter het station te reguleren. Veel Langedijkers parkeren juist hier uw auto. Let u goed op, waar u uw auto parkeert. Dat mag straks niet meer overal.

Langs de Handelsstraat en langs de Stationsweg (ten westen van de Industriestraat) wordt een aantal parkeervakken aangebracht, waar mag worden geparkeerd.

Deze maatregel wordt gecombineerd met een parkeerverbodzone. Dat betekent dat op andere locaties dan de aangegeven parkeervakken, mag niet meer worden geparkeerd en er zal op foutparkeerders worden gecontroleerd. Het parkeerverbod gaat in op maandag 2 juli 2007. In de eerste periode worden er alleen waarschuwingen achter de ruiten van de foutparkeerders geplaatst.

Treinreizigers kunnen gebruik maken van de bestaande P+R faciliteiten rondom het station. Met name op het parkeerterrein langs de Westtangent is voldoende ruimte.

Tevens wijzen wij u op de uitstekende voorzieningen voor fietsers. Er is een goede onbewaakte fietsenstalling aan beide zijden van het station, u heeft de mogelijkheid fietskluizen te huren en u kunt natuurlijk gebruik maken van de bewaakte rijwielstalling.

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met dhr. J.A.G. de Leur van de sector Stadsbeheer van de gemeente Heerhugowaard, tel 072
- 57 55 612.