Direct Wonen


DIRECT WONEN N.V.
(`Direct Wonen' of de `Groep')

Trading Update

Direct Wonen (AIM: DIWO), toonaangevende bemiddelaar in nieuwbouwprojecten, particuliere huurwoningen, en woongerelateerde financiële diensten, maakte vandaag een `trading update' bekend.

In de vijf maanden eindigend op 31 mei 2007, is de omzet van de Groep met 188% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Deze toename is grotendeels te danken aan de verkoop van nieuwbouwprojecten, gestart in de tweede helft van 2006, en de omzet op het gebied van financiële dienstverlening door de Acadium Bastion Groep, welk bedrijf werd verkregen in september 2006.

Een hoger marketingbudget en een verbeterd merkbewustzijn bij de consument resulteerden in een toegenomen aantal bezoeken aan de internetsite van Direct Wonen (www.directwonen.nl). In de vijf maanden tot en met 31 mei 2007 is het aantal unieke bezoekers aan de Direct Wonen site met 7.6% gestegen tot 1,135,983. In mei 2007 heeft een recordaantal consumenten zich via het internet ingeschreven: ruim 38% meer dan in mei 2006. Recentelijk is een tweede site (www.directliving.nl) gelanceerd. Door de nieuwe focus op het expat-segment wordt een significante toename van het aantal bezoeken aan deze site verwacht.

De markt voor nieuwbouw koopwoningen blijft sterk. De gemiddelde verkoopprijs van nieuwbouwwoningen steeg met 4,6%. Ofschoon de rente sinds vorig jaar is opgelopen, is de vraag naar nieuwbouw nog altijd groter dan het aanbod. Deze vraag varieert per locatie. In de vijf maanden eindigend op 31 mei 2007 heeft de Groep de omzet- en margedoelstellingen op het gebied van nieuwbouwverkoopbemiddeling behaald. De Groep blijft zich richten op het verkrijgen van verkoopopdrachten voor nieuwbouwprojecten.

De stijgende rente heeft gevolgen gehad voor de Nederlandse hypotheekmarkt, maar de Groep blijft ook hier werken aan het vergroten van het marktaandeel. Volgens de Directie van Direct Wonen zijn hiertoe voldoende mogelijkheden.

Samenvattend, is de Groep dit financiele jaar goed gestart. De resultaten voor het halve jaar eindigend op 30 juni 2007 zullen in lijn zijn met de verwachtingen van het mangement. Met een goed gevulde orderportefeuille op het gebied van nieuwbouwprojecten en de groei van de financiële dienstverlening, is de Directie vol vertrouwen dat Direct Wonen goed op weg is de verwachtingen voor het gehele jaar waar te maken.


Noot voor de redactie,