Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 3 juli

Nancy Hanterink: 053-4555588

Tweetal aangehouden na verkeersonveilig gedrag

Enschede

Een 19-jarige Hengeloer en een 18-jarige Enschedeër zijn op maandag 2 juli aangehouden nadat zij op de Wilhelminastraat in Enschede een aanrijding veroorzaakten.

Op maandag 2 juli kreeg de politie omstreeks 18.30 uur een melding dat er op de Wilhelminastraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden. De bestuurder van een auto reed op de Boulevard 1945 en wilde rechtsaf de Wilhelminastraat in slaan. Door onbekende oorzaak kon de bestuurder de bocht niet halen, ramde een straatnaambord en kwam tegen een flatgebouw tot stilstand. Toen de politie ter plaatse kwam waren de beide inzittenden, een 19-jarige Hengeloer en een 18-jarige Enschedeër, al uit de auto gestapt. Tegen de agenten vertelden ze dat de 19-jarige had gereden. Omdat de politie vermoedens had niet de 19-jarige maar de 18-jarige had gereden werden beiden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor, waarin de 18-jarige toegaf zonder rijbewijs te hebben gereden, konden beiden het bureau verlaten. De auto werd afgesleept en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-087062)

Verdachte koopt goederen met gestolen creditcard

Enschede

Na een onderzoek heeft de politie op maandag 2 juli een 20-jarige Enschedeër aangehouden die verdacht wordt van diefstal van een creditcard.

Op maandag 2 juli kreeg de politie omstreeks 11.30 uur een melding dat in het Stadskantoor aan de Hengelosestraat in Enschede een man stond die identiteitspapieren van een ander op wilde halen. Medewerkers van het Stadskantoor vertrouwden een en ander niet en waarschuwden de politie. Na controle door de politie bleek de man, een 20-jarige Enschedeër, gezocht te worden voor diefstal van een creditcard. De 20-jarige Enschedeër had met de gestolen creditcard diverse aankopen gedaan en daarbij de handtekening vervalst. De 20-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering geteld. (07-084996)

Verdachte van diefstal bromfiets aangehouden

Goor

De politie heeft na een onderzoek op maandag 2 juli een 12-jarige jongen uit Goor aangehouden die ervan wordt verdacht in januari van dit jaar een bromfiets te hebben gestolen.

Op maandag 2 juli hield de politie omstreeks 07.30 uur aan de Mulderskamp in Goor een 12-jarige inwoner van Goor aan die ervan wordt verdacht een bromfiets te hebben gestolen. De politie startte een onderzoek na meerdere diefstallen van bromfietsen in de Hof van Twente. Uit dit onderzoek kwam aan het licht dat de 12-jarige in januari van dit jaar een bromfiets in Goor zou hebben gestolen. Een 20-jarige eigenaar van de bromfiets uit Markelo deed aangifte van diefstal van zijn bromfiets. De 12-jarige, waarvan de ouders in kennis zijn gesteld, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-057439)

Fietser gewond na aanrijding

Rijssen

Een 17-jarige fietser uit Nijverdal is op maandag 2 juli gewond geraakt nadat hij op de kruising Noordermorssingel met de Oude Morsweg in Rijssen een aanrijding kreeg met een 53-jarige automobilist uit Rijssen.

Een 17-jarige fietser uit Nijverdal reed op maandag 2 juli omstreeks 13.00 uur over de Oude Morsweg in Rijssen in de richting van de Reggesingel. Op het kruispunt met de Noordermorssingel verleende de 17-jarige geen voorrang aan een van rechts op de Noordermorssingel rijdende 53-jarige automobilist uit Rijssen. Er ontstond een aanrijding waarbij de 17-jarige met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo vervoerd werd. (07-086840)

Automobilist zonder rijbewijs rijdt onder invloed

Holten

De politie heeft op maandag 2 juli een 39-jarige automobilist uit Holten aangehouden op de Dorpsstraat in Holten terwijl hij geen rijbewijs had en onder invloed van alcohol verkeerde.

Politiemensen controleerden op maandag 2 juli omstreeks 09.00 uur aan de Dorpsstraat in Holten de bestuurder van een auto. Na controle bleek dat de bestuurder, een 39-jarige Holtenaar, niet in het bezit was van een rijbewijs. Omdat de agenten vermoedens hadden dat de man tevens onder invloed reed werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,79 promille op de ademanalyse. Tegen de 39-jarige, die vaker onder invloed en zonder rijbewijs heeft gereden, wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-086615)

Verdachte na onderzoek diefstal scooter aangehouden

Almelo

Na een onderzoek heeft de politie op maandag 2 juli aan de Thorbeckelaan in Almelo een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 27 juni j.l. aan de Grotestraat in Almelo een scooter te hebben gestolen.

Op maandag 2 juli hield de politie omstreeks 15.00 uur aan de Thorbeckelaan in Almelo een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan vanwege diefstal van een scooter. De 30-jarige wordt ervan verdacht op 27 juni j.l. een scooter te hebben gestolen aan de Grotestraat in Almelo. De politie stelde een onderzoek in en kon, aan de hand van een signalement, de 30-jarige opsporen. De man, die zich bij zijn aanhouding hevig verzette, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-084404)

---- --