Ingezonden persbericht


Schiphol, 3 juli 2007

TAP ONLINE CHECK-IN, NU OOK VOOR PASSAGIERS MET IN TE CHECKEN BAGAGE

Online check-in was al enige tijd mogelijk voor passagier met alleen handbagage. Nu er echter bij een TAP incheck balie "TOP EXECUTIVE' een afgifte punt is gecreëerd, is het per direct mogelijk voor alle passagiers om online in te checken.

Online inchecken is mogelijk voor het gehele TAP netwerk met uitzondering van de USA. Deze vorm van inchecken op TAP vluchten is mogelijk voor passagiers met een bevestigde reservering en met een electronisch ticket. Dit vanaf 24 uur tot 90 minuten vóór vertrek van de betrokken vlucht.

Check-in online is mogelijk via de website www.flytap.nl. Het systeem biedt de mogelijkheid om zelf de boardingkaart te printen, ook voor passagiers met een doorverbinding vanuit Lissabon naar Afrika of Centraal- en Zuid-Amerika.

Op de te printen boardingkaart staat vermeld tot hoe laat de passagier zijn bagage dient af te geven. Voor Schiphol is dit uiterlijk 45 minuten vóór vertrek van de vlucht, bij de TAP incheck balie voor 'TOP EXECUTIVE'. Indien de informatie op de boardingkaart anders is, dient de informatie van de boardingkaart te worden aangehouden.

Na de aflevering van de bagage, dient de passagier zich bij de gate te melden, uiterlijk op de tijd zoals deze is aangegeven op de boardingkaart. Daar moet de passagier zich identificeren en wordt de helft van de boardingkaart afgesneden, resp. ingenomen. De helft in het bezit van de passagier dient tot het eind van de reis bewaard te worden en geld als een normale boardingkaart.

TAP in Star Alliance
Star Alliance werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijd opererende luchtvaartalliantie, die reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een probleemloze reiservaring biedt. Star Alliance is verkozen tot beste luchtvaart alliantie door Business Traveller magazine in 2003 and 2006 en door Skytrax in 2003 en 2005. De leden zijn Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United en US Airways. Regionale leden Adria Airways (Slovenië), Blue1 (Finland) and Croatia Airlines versterken het wereldwijde netwerk. Air China, Shanghai Airlines en Turkish Airlines zullen naar verwachting in de loop van 2007 toetreden. Gezamenlijk bieden de luchtvaart-maatschappijen meer dan 16.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 855 bestemmingen in 155 landen.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met TAP Portugal, telefoon 020-316 3973.