Digitale Gemeente Houten

Van Delden nieuwe fractievoorzitter CDA Houten

dinsdag 3 juli 2007 - Bron: CDA Houten

Jeroen van Delden is met ingang van 2 juli de nieuwe voorzitter van de CDA-fractie in Houten. Ton Strien is afgelopen vrijdag bij Koninklijk Besluit per 1 september a.s. benoemd tot burgemeester van de Overijsselse gemeente Olst-Wijhe. De benoeming is voor Ton Strien aanleiding om op dit moment terug te treden als fractievoorzitter. De CDA-fractie heeft daarop Jeroen van Delden aangewezen als zijn opvolger. Hij zal

-als nieuwe fractievoorzitter- de behandeling van ondermeer de Perspectiefnota 2008 in de commissie Bestuur en de gemeenteraad op 3 respectievelijk 17 juli voor zijn rekening nemen.

Jeroen van Delden is sinds maart 2006 raadslid en lid van de commissie Samenleving. Hij is 42 jaar, gehuwd en heeft 3 kinderen. Jeroen is werkzaam als concern-controller bij de gemeente Lelystad.

Ton stopt per 1 september met het raadslidmaatschap. Zijn opvolger in de raad is Kees van Dalen (52), sinds maart 2006 commissielid Bestuur en secretaris van de CDA-fractie. De bedoeling is dat hij tijdens de eerste raadsvergadering na het zomerreces wordt beëdigd.

De CDA-fractie bestaat in september uit de volgende leden: Jeroen van Delden (voorzitter), Erna Timmermans-Venema (vice-voorzitter), John Goes, Ton Uijttewaal, Kees van Dalen (alle raadsleden) en Harry Blume en Wim Adriaanse (beiden commissieleden). Er zal mogelijk nog één nieuw commissielid toetreden.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).