Gemeente Zandvoort


Start inmeten Middenboulevard en omgeving (03 juli 2007)

Gemeente Zandvoort heeft aan de Grontmij opdracht gegeven om de Middenboulevard in te meten. In juli en augustus zullen meetploegen in het plangebied bezig zijn. De bedoeling is dat de gemeente straks beschikt over driedimensionale informatie van het gebied.

Ondergronds en bovengronds

De landmeters brengen het Watertorenplein, het Badhuisplein en het Palaceplein in kaart, bovengronds en ondergronds. Ook zijn ze actief in het tussenliggend gebied en de stationsomgeving om de ontwikkelingen goed op elkaar te kunnen laten aansluiten. Ze zullen daarbij opvallend genoeg ook meetwerkzaamheden verrichten in de lager gelegen parkeergarages en bovenop de gebouwen. In een brief maakt gemeente de bewoners er op attent dat deze werkzaamheden zullen plaatsvinden.

Driedimensionaal

De apparatuur waarmee gewerkt wordt betreft optische meetapparatuur. Op grond van de gegevens die dat oplevert kan de bestaande situatie van zowel openbare ruimte als gebouwen, zowel horizontaal als vertikaal, zeer nauwkeurig in digitale bestanden worden vastgelegd. Goede inmeetgegevens zijn noodzakelijk voor het ontwerpen en het plannen en ook om de verschillende gebieden en hun omgeving goed op elkaar te kunnen laten aansluiten.

Besluit

De Middenboulevard is een prominent gebied waarvoor de gemeente stedenbouwkundige vernieuwingstrajecten voorbereid. De start van de inmeetwerkzaamheden hangt samen met de recente besluitvorming over het Middenboulevardgebied. Met de besluiten die zijn genomen tijdens de raadsvergadering van 8 mei jl. is er een nieuwe projectfase aangebroken. Na de zomervakantie werkt de gemeente verder aan de vormgeving van de verschillende planonderdelen.