Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 3 juli

* GETUIGENOPROEP POGING OVERVAL BENZINESTATION

BLEISWIJK - In de vroege maandagochtend is het tankstation aan de Hoekeindseweg door twee gemaskerde en gewapende mannen overvallen. Rond zes uur werd een medewerkster van het station verrast door twee mannen met bivakmutsen op, waarvan er één gewapend was. Direct hierop sloot de vrouw het luik waarna de twee mannen, zonder buit, het hazenpad kozen. Het signalement van de overvallers luidt: Twee mannen, waarvan één gekleed in een witte jas en één donker gekleed. Beiden spraken goed Nederlands. Mocht u rond zes uur getuige zijn geweest van deze overval, heeft u het tweetal of één van de overvallers rond zes uur in de omgeving van het tankstation gezien of beschikt u over andere informatie met betrekking tot dit misdrijf, neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* POLITIE HOUDT TWEETAL AAN NA INBRAAK
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster arresteerde in de nacht van maandag op dinsdag twee Rotterdammers (19 en 25 jaar) na een inbraak in een apotheek aan het Prinsenplein.
Een getuige meldde rond één uur dat er was ingebroken in de apotheek en dat de daders er op drie scooters vandoor waren gegaan. Diverse politie-eenheden, inclusief de hondenbrigade, stelden een uitgebreid onderzoek in de omgeving in. Op de Groene Tuin zagen politiemensen drie scooters rijden, die meteen in diverse richtingen wegreden. Een passagier van één van de scooters viel tijdens de vlucht van de rijdende scooter af en werd direct aangehouden. Een politiehond volgde vanaf de apotheek een spoor tot aan de bosjes aan de Groene Tuin, waar een andere verdachte uitkwam. Ook hij werd gearresteerd.
De twee Rotterdammers zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachten.


* ROTTERDAMSE ZAKEN IN OPSPORING VERZOCHT

ROTTERDAM-RIJNMOND - In het TV-programma Opsporing Verzocht van de AVRO op Nederland 1 wordt dinsdagavond 3 juli van ongeveer 21.05 tot 21.50 uur ondermeer aandacht besteed aan een dodelijk ongeluk op de Coolsingel en een mishandeling in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Zaak 1: Doorrijden na dodelijke aanrijding
In de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli werd een voetganger op de Coolsingel rond half drie aangereden door een auto. De bestuurder van de auto reed daarbij door. Het slachtoffer, een 22-jarige Rotterdammer, is na een aantal uren overleden aan zijn verwondingen. Van de auto die vermoedelijk de veroorzaker is, zullen camerabeelden worden getoond in de uitzending.

Zaak 2: Overval Cash Converters
Zaterdag 28 april wordt in Rotterdam een medewerkster van Cash Converters aan de Nieuwe Binnenweg overvallen door 2 daders. Ze wordt rond kwart over zes 's avonds in haar eigen auto klemgereden op de Dordtselaan en de daders stappen bij haar in. Ze moet rond half acht 's avonds de winkel voor hen opendoen, zodat de daders allemaal sieraden en contant geld kunnen meenemen. Een bewakingscamera van een nabijgelegen supermarkt heeft ze gefilmd.

Heeft u informatie?
Het verzoek van de politie is om te kijken naar het programma Opsporing Verzocht. De politie is namelijk op zoek naar getuigen of mensen die anderszins over informatie beschikken over deze zaken. U kunt ook contact opnemen met de rechercheurs van het onderzoeksteam. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u anoniem blijven dan kunt u uw informatie kwijt bij Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Herhaling
U kunt ook kijken naar de herhaling van deze uitzending op woensdagmiddag 4 juli om 13.20 uur op Nederland 2. De informatie getoond tijdens Opsporing Verzocht is ook na de uitzending te zien op opsporingverzocht.avro.nl