Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 3 juli 2007

UNISYS TEKENT MEERJARIG CONTRACT MET BT VOOR BEHEERDE NETWERKDIENSTEN

BT levert cruciale supportdiensten voor de wereldwijde netwerkbeheercentra van Unisys

Vandaag kondigt BT aan een wereldwijde overeenkomst te hebben getekend met Unisys Corporation (NYSE: UIS), een van 's werelds grootste leveranciers van IT-diensten en IT-oplossingen, voor de levering van beheerde netwerkdiensten. Het betreft een zesjarige overeenkomst volgend op een overgangsperiode. Volgens de overeenkomst zal BT wereldwijd diensten leveren voor de bewaking en het beheer van netwerken in outsourcing-arrangementen met klanten van Unisys.

Overeengekomen is dat BT voor alle outsourcing-activiteiten van Unisys een gestandaardiseerd pakket bedrijfsprocessen zal implementeren voor het wereldwijd bewaken en beheren van netwerken. Verder zal BT op afstand het beheer op zich nemen van de LAN- en WAN-apparatuur ten behoeve van de meeste Unisys-klantcontracten. Doel van Unisys is hiermee zowel de schaalbaarheid als de operationele efficiëntie te verbeteren.

Michael Boustridge, president van BT USA en Canada, zegt: "We zijn bijzonder blij dat Unisys ons de transformatie heeft toevertrouwd van haar beheerde netwerkoperaties. Netwerkgerichte outsourcing is een kernactiviteit van BT en we verheugen ons erop Unisys bij te staan in haar streven naar operationele effectiviteitsverbeteringen en kostenbesparingen."

"Unisys is van mening dat BT de juiste partner is om ons te helpen de netwerkdiensten in ons IT-outsourcingportfolio te versterken, naast efficiencyverbeteringen in de levering ervan", aldus Don Liedtke, vice-president Global IT Outsourcing Operations van Unisys. "BT's sterke aanbod van netwerkdiensten opent voor Unisys nieuwe wegen naar innovaties ter ondersteuning van de strategische doelen van onze klanten."

OVER UNISYS
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Unisys consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. De diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt. Kijk voor meer informatie op www.unisys.com.

OVER BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-'07 (einde 31 maart 2007) behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.495 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BT
Nina Breuning/Miranda Mens
Edelman
Tel.: 020 30 10 980
mailto:nina.breuning@edelman.com
mailto:miranda.mens@edelman.com
http://www.edelmanpr.nl

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van BT: http://www.btglobalservices.com/nl Eerder verschenen persberichten vindt u op: http://www.btplc.com/News/Index.cfm