Ingezonden persbericht


Persbericht

Verkiezing 'Sportgemeente van het Jaar' van start

Oosterbeek, 3 juli 2007

Na het succes van vorig jaar organiseren Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en VNG dit jaar opnieuw de verkiezing van de 'Sportgemeente van het Jaar'. Vandaag zijn alle gemeenten in Nederland opgeroepen om mee te dingen naar de titel 'Sportgemeente 2007'.

Het speciale thema van de verkiezing dit jaar is 'Sport en Onderwijs'. Naast een beoordeling op dit thema, vormen de sportinfrastructuur, financiën, (top)sportbeleid, participatie en accommodaties ook belangrijke beoordelingsonderwerpen. De beoordeling is zo georganiseerd dat zowel grote als kleine gemeenten een kans maken op de titel 'Sportgemeente van het Jaar'.

De drie beste inzendingen krijgen bezoek van een adviescommissie. Deze adviescommissie zal de jury adviseren, die uiteindelijk de winnaar kiest. De jury bestaat dit jaar uit Johan Wakkie (directeur KNHB), Marcel Sturkenboom (directeur NOC*NSF), Wim Kuijper (lid directieraad VNG), Gert van Driel (voorzitter KVLO) en Peter van der Velden (voorzitter VSG en burgemeester van Breda).

Op 26 september 2007 tijdens het landelijk congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Amsterdam wordt bekendgemaakt welke gemeente zich - na Rotterdam in 2006 - Sportgemeente van het Jaar 2007 mag noemen. De winnaar ontvangt een geldprijs die ingezet zal worden ten faveure van de lokale sport. Een promotiepakket zal de 'Sportgemeente 2007' ondersteunen om bekendheid te geven aan de gewonnen titel.

Op de website www.sportgemeentevanhetjaar.nl is alle informatie over de verkiezing te vinden en kunnen gemeenten meedoen door een digitale vragenlijst in te vullen.

Sport is leuk om te doen, belangrijk voor het individu, maar ook voor de samenleving. Veel gemeenten spelen hierbij een belangrijke rol en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Dit is dan ook het doel van deze verkiezing.