Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Voeding (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

3 juli 2007, Utrecht
------

Cao-akkoord zoetwarenindustrie

De werkgevers in de zoetwarenindustrie en CNV Brood en zoetwaren hebben een tweejarige cao afgesloten tot 1 juli 2009. De cao geldt voor circa 15.000 werknemers.

Dit jaar en volgend jaar krijgen de werknemers op 1 juli een loonsverhoging van 3 procent. Daarmee is een einde gekomen aan twee cao's van verwante bedrijfstakken, namelijk de suikerverwerkende industrie en de suiker- en chocolade verwerkende industrie.

Voorts heeft de bond afgesproken dat scholing verplicht in bedrijfstijd gebeurt. Volgens CNV Brood en zoetwaren is dit belangrijk omdat daarmee recht wordt gedaan aan de noodzaak van employability.

Bond en werkgevers zijn voorts een verbetering overeengekomen over doorbetaling bij ziekte. Het eerste jaar krijgen werknemers 100 procent van hun loon. Het tweede jaar is dit 85 procent. Dat was in de oude cao 70 procent.

Verder is een werkgroep in het leven geroepen om een betere balans tussen werk en privé te vinden. Onderhandelaar Harm Roeten van CNV Brood en zoetwaren: "Het gaat om personeelsbeleid gericht op je levensfase. Belangrijk is dat je de eindstreep gezond haalt. Ook belangrijk is dat de bedrijven in de zoetwarenindustrie nu alleen nog met gecertificeerde uitzendbedrijven in zee gaan."