Politie Gelderland-Zuid

Politieactie in Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen, 03-07-2007 o Donderdag 28 juni heeft de politie in Beneden-Leeuwen een actie gehouden in de Klossenstraat waarbij nader onderzoek werd ingesteld in de daar aanwezige woningen en schuren. De agenten troffen in een schuur een in werking zijnde hennepkwekerij aan met een paar honderd planten. Bij twee woningen werden nog meer hennepplanten aangetroffen.

De politie verrichtte twee aanhoudingen. Een 36-jarige inwoner van Tiel werd aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. Hij werd in verzekering gesteld, maar is inmiddels weer vrijheid gesteld. Een 44-jarige man uit Beneden-Leeuwen werd aangehouden na belediging van een politieman in functie. Hij verzette zich dermate bij zijn aanhouding dat hij in de boeien moest worden geslagen. Na verhoor is de 44-jarige heengezonden.

Alle hennepplanten en aangetroffen aparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Er bleek sprake te zijn van illegale stroomaftap. Het politieoptreden vond plaats na langer lopend onderzoek. (08)