Gemeente Hoogeveen

Architecten 'Ontwikkelingsvisie stadscentrum Hoogeveen' bekend

03 juli 2007

Afzender: Projectbureau

Architecten 'Ontwikkelingsvisie stadscentrum Hoogeveen' bekend

De Gemeente Hoogeveen heeft drie stedenbouwkundige bureaus geselecteerd voor de ontwikkeling van het stadscentrum. Soeters van Eldonk architecten maakt een ontwerp voor het gebied ten noorden van de Grote Kerkstraat, Okra landschapsarchitecten voor het gebied tussen de Grote Kerkstraat en Jonkheer de Jongestraat en Atelier Dutch voor het gebied ten zuiden van de Jonkheer de Jongestraat. De ontwerpers gaan aan de slag, onder supervisie van architect Ashok Bhalotra van bureau KuiperCompagnons.

Ontwerpateliers

De gemeenteraad heeft onlangs de kaders voor het ontwerp van het stadscentrum vastgesteld. In zogeheten ontwerpateliers gaan de stedenbouwkundige bureaus samen met bewoners, ondernemers, vertegenwoordigers van organisaties en andere belanghebbenden brainstormen over het ontwerp. In september vindt de eerste ronde voor de ontwerpateliers plaats.Voor deze ateliers worden op korte termijn verschillende groepen benaderd.

Visie

Hoogeveen heeft een uniek stadscentrum. Het centrum moet ook in de toekomst het kloppend hart zijn van de regio, levendig en aantrekkelijk. Daarom maakt de gemeente Hoogeveen een ontwikkelingsvisie voor het stadscentrum, met bijdragen van bewoners, gebruikers en andere betrokkenen.

Meer informatie over het project is te vinden op www.stadscentrumhoogeveen.nl.