Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (03/07)

OOSTERHOUT NB, 3 juli 2007

Oosterhouter aangehouden na bedreiging en
vernieling

OOSTERHOUT: De politie in Oosterhout heeft maandagavond omstreeks 22.30 uur in zijn woning, een 43-jarige Oosterhouter aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van een 48-jarige plaatsgenoot. Ook zou hij, rond 20.30 uur gisteravond, met een ijzeren staaf twee ruiten van de woning van de aangever in de wijk Strijen kapot vernield hebben. Het conflict heeft een achtergrond in de relationele sfeer. Volgens de aangever bemoeit de verdachte zich met privé zaken en was hij kennelijk boos geworden na een telefoontje van de vrouw van de aangever. De verdachte parkeerde zijn auto voor de woning en liep met een staaf naar de voordeur waarna hij de twee ruiten insloeg. De bewoner liep daarop naar de voordeur en vroeg de vernieler of dat nou nodig was. Hierop hoorde hij hem zeggen Jou maak ik ook kapot. Aan het bureau gaf de verdachte toe. Hij was driftig geworden nadat naar zijn zeggen de vrouw des huizes hem via de telefoon uitgescholden had.

Politie onderzoekt inbraak bedrijfspand

OOSTERHOUT: De nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli is ingebroken in een drogisterij op het winkelcentrum Arkendonk. Zondagmiddag ontdekte een voorbijganger dat de ruit naast de toegangsdeur met een baksteen was ingeslagen. Agenten van de Noodhulp gingen direct ter plaatse en zorgden voor de maatregelen bij het pand. Bij nader onderzoek gisteren overdag ontdekte het personeel dat er voor circa 580 euro aan parfums was gestolen. Het gaat om merken als Hugo Boss, Tommy Hillfiger, Davidoff en Roma Donna.

Buurvrouw verjaagt woninginbrekers

OOSTERHOUT: Vannacht is omstreeks 00.10 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Patrijslaan. De dieven hebben geprobeerd met een steekvoorwerp de schuifdeuren aan de achterzijde van de woning open te breken. Men was middels overklimmen in de tuin gekomen. De dieven werd overlopen door de buren waarna ze zijn gevlucht. De politie stelt nog een onderzoek in de omgeving in maar heeft niemand meer aangetroffen. Een buurvrouw vertelde dat zij gestommel hoorden in de achtertuin van de buren. Zij wist dat daar niemand thuis was. Zij keek over de schutting en zag een man voorover staan bij de pui en een tweede op korte afstand van hem. Hierop schreeuwde zij met luide stem, waarna het inbrekersduo op de vlucht sloeg en via een muur over de garage klommen en op de vlucht gingen. Dankzij het kordate optreden van deze buurvrouw is het gisteravond bij een poging
gebleven.

Politie onderzoekt straatroof

GILZE: Een 17-jarige jongen uit Gilze is maandagavond omstreeks 18.00 uur op de Langenbergseweg beroofd van zijn geld. Het slachtoffer fietste ter hoogte van de startvaan van het vliegveld. Daar werd hij gewenkt door een man die uit een oud model auto, mogelijk Ford, stapte, waar nog drie personen in zaten. De man sprak hem in het Engels aan en bood hem direct een gouden zegelring te koop aan die hij in zijn linkerhand hield, De onbekende verkoper had het over Australië waar hij kennelijk naar toe moest. De aangever maakte kenbaar dat hij geen interesse had. Hierop vroeg de man dreigend of hij een portemonnee had. Het slachtoffer voelde zich erg geïntimideerd en pakte zijn portemonnee. Daarop pakte de dief zijn portemonnee af en griste daar de bankbiljetten en een geschenkbon uit. Het gaat om enkele tientallen euros. De dader zou een man zijn van Zuid Europese afkomst.

Politie Dongen bekeurt voor het niet dragen van de autogordels

DONGEN: De politie heeft vanmorgen op de Monseigneur Schaepmanlaan een verkeerscontrole gehouden. Twaalf bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze geen autogordels droegen. Een dergelijke bekeuring kost 75 euro. Ook werd een automobilist bekeurd omdat hij de verkeerde kentekenplaats op de aanhangwagen had zitten. De politie wil met dergelijke controles de verkeersveiligheid verbeteren.

Auteur: Willem van Hooijdonk