Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Verdachten bedreiging aangehouden            |
De politie heeft maandagavond (02/07) op de Kievitmeen twee inwoners uit Harderwijk (18 en 39 jaar) aangehouden op verdenking van bedreiging van een 19-jarige plaatsgenoot. Bij de bedreiging zou een vuurwapen zijn gebruikt. Beide verdachten zijn in verband met het onderzoek ingesloten.

De twee verdachten werden omstreeks 23.15 uur op bovengenoemde locatie aangehouden. Hierbij werden meerdere politie-eenheden ingezet. In verband met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen werden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Ter plaatse werd na onderzoek geen vuurwapen aangetroffen. Het busje waarin de verdachten hebben gereden, is in verband met het onderzoek in beslag genomen.

Enige tijd daarvoor had de politie een melding gekregen dat op de Selhorsterweg een bedreiging met vuurwapen had plaats gevonden. De bedreiging volgde op een eerder treffen op de Beneluxlaan waarbij onder meer de twee verdachten en het slachtoffer betrokken waren en waarbij het slachtoffer werd geslagen. Hij liep hierbij pijnklachten aan hand en rug op. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie gaat verder met het onderzoek.

|     |Putten - Onderzoek woninginbraak afgerond, verdachten           |
|     |aangehouden                                                     |
De politie heeft het onderzoek afgerond naar de inbraak in een woning aan de Voorthuizerstraat op 16 juni j.l. Hierbij zijn een 17-jarige inwoner uit Putten en een 19-jarige inwoner uit Coevorden als verdachten aangehouden en verhoord. Tegen de man uit Coevorden wordt proces-verbaal opgemaakt; de Puttenaar wordt, gezien zijn leeftijd, aangemeld bij het jeugdpreventieproject.

Bij de inbraak werd onder meer een computerscherm weggenomen. Dit beeldscherm werd samen met nog een aantal goederen bij één van de verdachten aangetroffen. De man uit Coevorden werd op 29 juni j.l. aangehouden, zijn partner in crime kon een dag later worden verhoord. Beiden hebben een verklaring afgelegd en tegen verdachte uit Coevorden wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte uit Putten wordt aangemeld bij het jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel wordt opgelegd.

|     |Epe - Insluiping woning                                   |
Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (03/07) vanuit een woning aan de Haverkampsweg een LCD televisie weten weg te nemen. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft vermoedelijk kort voor half zes 's ochtends plaatsgevonden. De inbrekers konden de woning vermoedelijk binnenkomen door een niet op slot zijnde deur. De bewoners lagen ten tijde van de insluiping te slapen, maar werden wakker toen de dieven de woning verlieten. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. U kunt hiervoor bellen met 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --