Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachten bedreiging aangehouden

Harderwijk, 03-07-2007 o De politie heeft maandagavond (02/07) op de Kievitmeen twee inwoners uit Harderwijk (18 en 39 jaar) aangehouden op verdenking van bedreiging van een 19-jarige plaatsgenoot. Bij de bedreiging zou een vuurwapen zijn gebruikt. Beide verdachten zijn in verband met het onderzoek ingesloten.

De twee verdachten werden omstreeks 23.15 uur op bovengenoemde locatie aangehouden. Hierbij werden meerdere politie-eenheden ingezet. In verband met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen werden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Ter plaatse werd na onderzoek geen vuurwapen aangetroffen. Het busje waarin de verdachten hebben gereden, is in verband met het onderzoek in beslag genomen.

Enige tijd daarvoor had de politie een melding gekregen dat op de Selhorsterweg een bedreiging met vuurwapen had plaats gevonden. De bedreiging volgde op een eerder treffen op de Beneluxlaan waarbij onder meer de twee verdachten en het slachtoffer betrokken waren en waarbij het slachtoffer werd geslagen. Hij liep hierbij pijnklachten aan hand en rug op. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie gaat verder met het onderzoek.