Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 3 juli 2007

Onderwerp: Jongeren zelf verantwoordelijk voor verminderen overlast in Van Meurspark

De jongeren die voor overlast zorgen in het Van Meurspark krijgen zelf de kans om 'hun' hangplek veilig te stellen. De ambulante jongerenwerker (voorheen straathoekwerker) van de gemeente Heerde heeft hiervoor gepleit bij het college. Wanneer ze de komende drie maanden de overlast kunnen verminderen, zal de Koepel in het park hangplek kunnen blijven. Zo niet, dan zal de Koepel niet langer als hangplek gebruikt mogen worden.

Elke maandagochtend moet de gemeente de rommel opruimen die de jongeren in het weekend hebben achtergelaten bij de Koepel in het Van Meurspark. Bovendien hebben de direct omwonenden van het park last van het lawaai dat er wordt geproduceerd. En dan vinden er ook nog geregeld vernielingen plaats en is er sprake van veelvuldig alcoholgebruik. Het college en de raad van Heerde vinden dat het zo niet langer kan.

In een overleg tussen het college en de ambulante jongerenwerker pleitte de laatste er voor om de jongeren nog een kans te geven, en niet het park zomaar af te sluiten als hangplek. Op zijn advies heeft het college besloten om de jongeren drie maanden lang de kans te gunnen om zelf hun gedrag aan te passen en de overlast te verminderen. Wanneer dat lukt, zal op 1 oktober de Koepel open blijven als hangplek. Lukt het echter niet, dan wordt vanaf die datum niet langer toegestaan dat jongeren daar 's avonds rondhangen. Op deze manier hoopt het college dat zowel de overlast afneemt, als de hangplek voor de jongeren kan blijven bestaan.