Persberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 03-07-2007

Politie houdt onbekende zwerver aan

Grave - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een tot nog toe onbekende zwerver aangehouden. De man lag te slapen in een bushokje op de Arnoud van Gelderweg in Grave. De politie wilde de man controleren. Hij weigerde echter zijn gegevens te geven en hij had ook geen identiteitsbewijs bij zich. Daarop is hij aangehouden en ingesloten in het politiebureau ter vaststelling van zijn identiteit.

Politie houdt mannen aan voor mishandeling

's-Hertogenbosch - De politie heeft maandagavond drie Bosschenaren, 22, 24 en 26 jaar oud, aangehouden in hun woning. Ze worden er van verdacht die avond een 18-jarige Bosschenaar mishandeld te hebben in zijn woning aan de Wethouder Schuurmanslaan. De jongens zouden eerst de deur van de woning vernield hebben en vervolgens het slachtoffer in het gezicht geslagen en gestompt hebben. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De reden van de mishandeling is nog niet duidelijk.

Politie houdt tweede verdachte hennepkwekerij aan

Oss - De politie heeft dinsdagmorgen een 21-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een hennepkwekerij in de Goudmijnstraat in Oss. Maandagmiddag 18 juni rolde de politie deze hennepkwekerij op. In totaal zijn toen ruim 600 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Een 52-jarige Ossenaar werd ter plaatse aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij werd naar verhoor vrijgelaten. De nu aangehouden Bosschenaar is ingesloten voor verder onderzoek.

Te hard zonder rijbewijs

's-Hertogenbosch - De politie heeft maandagavond een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op de Rompertsebaan in 's-Hertogenbosch. De man reed 77 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Verder had hij ook nog een boete openstaan. Daar komen nu een boete voor te hard rijden en rijden zonder rijbewijs bij.

Poolse bromfietser raakt gewond

Schijndel - Een 14-jarige Poolse jongen is maandagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op een erf aan de Schrijvershoef in Schijndel. De jongen was met een bromfiets tegen een muur aangereden. Hij logeerde bij de bewoners van de woning aan de Schrijvershoef. De jongen raakte gewond aan zijn gezicht. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De precieze toedracht wordt onderzocht.

Politie houdt man aan voor bezit peperspray

Schijndel - De politie heeft maandagmiddag een 23-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden op de Vijverweg in Schijndel. De man had met een warrig verhaal de politie gebeld dat er in Schijndel een conflict uitgevochten ging worden. De ter plaatse gekomen politie trof de Eindhovenaar aan. Bij hem werd een busje peperspray aangetroffen. Daarop werd hij aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Van het uitvechten van een conflict bleek geen sprake.

Politie houdt mogelijke inbreker aan

Vlijmen - De politie heeft maandagavond een 14-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden op de Nassaulaan in zijn woonplaats. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een sportcomplex aan de Bilderdijkstraat in Vlijmen. Getuigen hadden een inbreker gezien die vanuit de kantine van het complex drank wegnam. Op basis van het signalement kon de verdachte op de Nassaulaan aangehouden worden. Een week geleden werd ook al ingebroken in het complex. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte is ingesloten.

Politie houdt bedreiger aan

Heesch - De politie heeft maandag een 39-jarige man uit Heesch aangehouden. De man kwam zich op verzoek van de politie melden op het politiebureau. Hij wordt er van verdacht zijn 22-jarige ex-vriendin uit Oss bedreigd te hebben. Dit zou eind juni hebben plaatsgevonden. De man had haar zowel bij haar woning als telefonisch bedreigd. De man is inverzekeringgesteld.