Ingezonden persbericht


Sims speelt in op de verdere introductie van de EU Richtlijn WEEE

Recycling capaciteit groeit in het Verenigd Koninkrijk

Eindhoven, 3 juli 2007 ~ In aanloop op het van kracht worden van de Waste Electrical and Electronic Equipment Richtlijn (WEEE) in juli in het Verenigd Koninkrijk investeert de Sims Group op dit moment in de grootte en capaciteit van haar site in Manchester. Met deze uitbreiding zal de verwerking van WEEE verder toenemen. In Europa is Sims Recycling Solutions met eigen sites actief, naast het Verenigd Koninkrijk, in Nederland, Duitsland en Zweden, terwijl in mei van dit jaar eveneens een nieuwe WEEE vestiging in België werd geopend. Met partnerondernemingen wordt gewerkt in Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland en Tsjechië.

De uitbouw van de site in het Verenigd Koninkrijk geeft Sims grotere elektronica recycling capaciteit in zowel het noorden als het zuiden van het land met een besparing op de logistieke kosten en met minder belasting voor de omgeving.

Met deze aanpak wordt het terrein van de Sims site vergroot tot een oppervlakte van 10.000 vierkante meter met een verbeterde infrastructuur voor het laden en lossen van vrachtwagens. waardoor meer WEEE afval kan worden aangevoerd en verwerkt. Verder zijn er investeringen voorzien om ook deze site volledig WEEE compliant te maken.

René Kik, EU Business Development Director: "Met het van kracht worden van de nieuwe richtlijn en de uitvoeringsregeling in de UK verwachten wij een enorme toename van het te recyclen elektronica afval, redenen voor Sims om deze site en de capaciteit op andere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden."

Sims maakte eerder dit jaar bekend 8 miljoen pond te investeren in Newport voor de bouw van een nieuwe WEEE site met een recyclingcapaciteit van 100.000 ton WEEE per jaar. In combinatie met de bestaande capaciteit voor de verwerking van koelkasten is Newport de leidende recycling faciliteit in de wereld.

Sims is reeds het grootste recyclingbedrijf in de wereld en vergroot haar capaciteit met deze 2 uitbreidingen significant. De ingezette groei zal voorlopig verder blijven toenemen door wereldwijde investeringen.

Sims

Sims Recycling Solutions, is 's werelds grootste recyclingbedrijf van metalen, kunststoffen en beeldbuisglas en is actief op meer dan 120 locaties wereldwijd. Elk jaar recycleert het bedrijf zo'n 90 miljoen ton metaal.

Sims Recycling Solutions investeert in technologie in Europa en is marktleider in de recycling van consumenten en professionele apparatuur.

Sims Recycling Solutions Nederland te Eindhoven (Voorheen Sims Mirec en marktleider in Nederland op het gebied van recycling van elektrische en elektronische apparatuur) maakt deel uit van Sims Group, welke genoteerd is aan de Australische beurs in Sydney.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met R.L.M. Kik, EU Business Development Director, T 06 22 690 618, rkik@nl.sims-group.com of met GCI Holland Public Relations: Peter Coolen T 020 6768666, pcoolen@gci.nl

Sims Group Website: http://www.sims-group.com