Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 03-07-07

TILBURG, 3 juli 2007

Politie adviseert klep dicht

TILBURG Recente politiecijfers (36 inbraken in de afgelopen drie maanden) geven aan dat er op het gebied van woninginbraken een mogelijke nieuwe trend ontstaat. Ongenode gasten slaan hun slag zonder dat zij daarbij braaksporen achterlaten. Onderzoek wijst uit dat in het merendeel van de gevallen het pand betreden via een openstaand of niet slotvast afgesloten klepraampje. Een inbraak die mogelijk voorkomen had kunnen worden. Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen. Een goed, stevig slot op een deur helpt niet als tegelijkertijd een raam open staat. De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom adviseert de politie klep dicht.

Met het opnemen van een aangifte stelt de politie een onderzoek in naar aanleiding van een insluiping van een woning in de Telegraafstraat in Tilburg, die gisterochtend plaats vond. De bewoonster, een 20 jarige vrouw, deed aangifte. Onbekenden bezochten de woning en namen onder andere een laptop mee. De daders zijn vermoedelijk via een openstaand raampje binnengekomen

Politie ruimt wietkwekerij

TILBURG In een woning aan de Ardennenlaan troffen agenten gisteravond rond de klok van 21.00 uur, een vol in bedrijf zijnde hennepkwekerij aan. Zowel de eerste verdieping als de zolderruimte huisveste 500 hennepplanten. De politie kwam de kwekerij naar aanleiding van een wateroverlastmelding op het spoor. Tegen de exploitant stelt de politie een onderzoek in.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad. Het beleid is dat het huurcontract van witkwekers wordt beëindigd.

Politie arresteert Tilburger voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond 04.30 uur op de Spoorlaan een 46 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 79 jarige moeder gisteravond in haar woning in de wijk Het Zand te hebben mishandeld. Ook werden er in de woning enkele vernielingen aangericht. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

De verdachte zocht gisteravond rond 22.30 uur onderdak en belde bij zijn moeder aan. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde wilde het slachtoffer hem niet in de woning toelaten. De verdachte nam daar geen genoegen mee. Nadat hij de woning ingelopen was sloeg hij zijn moeder enkele keren tegen het hoofd. Ook gooide hij huisraad kapot. Nadat de politie gealarmeerd was verliet de man de woning. Enkele uren later lukte het de agenten hem aan te houden.

Brandende auto rijdt tegen gevel woning

TILBURG De politie onderzoekt de brand die kort na middernacht uitbrak in een geparkeerd staande auto in de Obdamstraat in Tilburg. De auto rolde, na het uitbreken van de brand, spontaan tegen de gevel van een woning in dezelfde straat. De auto brandde volledig uit. Er werd schade aangericht aan de gevel van de woning en aan andere geparkeerd staande autos. Aanleiding tot het ontstaan van de autobrand is onduidelijk. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in.

Politie hoort schoonvader na bedreiging

TILBURG De politie hoorde gisteravond rond 21.30 uur in een woning in de wijk Broekhoven een 42 jarige Tilburger. De man wordt ervan verdacht woordelijk bedreigingen te hebben geuit in de richting van zijn 23 jarige schoondochter. De man legde een bekennende verklaring af. Aanleiding tot de bedreiging was een woordenwisseling tussen het tweetal over autopapieren.

.

Auteur: Desiree Brabers