Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (03/07)

BERGEN OP ZOOM, 3 juli 2007

Drie gewonden bij eenzijdig ongeval
OUDENBOSCH: Tijdens het noodweer van maandagavond heeft er een ernstige aanrijding voorgedaan op de Bornhemweg. Een 45-jarige inwoonster van Oudenbosch reed rond 18.25 uur nabij de kruising met de Wolvenstraat. Door de overvloedige regenval was een putdeksel los komen te liggen op de weg waardoor zij met een achterband in het open riool terecht kwam. Een klapband was het gevolg waarna de vrouw de macht over het stuur verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. De overige inzittenden, een 18-jarige en een 16-jarige inwoner van Oudenbosch, raakte gewond alsmede de bestuurster. Het drietal moest met verschillende snijwonden, kneuzingen en botbreuken naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
BERGEN OP ZOOM: Een 47-jarige inwoner van Bergen op zoom is maandagavond door de politie aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld ten opzichte van zijn partner. De man is inverzekering gesteld. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan.

Politie houdt man aan voor mishandeling vriendin
ROOSENDAAL: De politie heeft een 24-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor mishandeling van zijn vriendin. De man was het niet eens met een afspraak van zijn vriendin waarna er een handgemeen ontstond op straat. Het 23-jarige slachtoffer werd geschopt en geslagen, ook toen zij al op de grond lag. De vrouw heeft geen aangifte gedaan bij de politie. Een andere man, degene waarmee het meisje een afspraak had, werd door de verdachte bedreigd met een mes. Deze man heeft wel aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten en na verhoor op dinsdagmiddag weer heengezonden.

Fietser gewond bij aanrijding met auto
ROOSENDAAL: Bij een aanrijding tussen een fietser en een automobilist is dinsdagochtend een gewonde gevallen. De automobilist reed vanuit de parallelweg van de Christiaan Huygensstraat en wilde de hoofdrijbaan oprijden in de richting van de Zwaanhoefstraat. Tijdens deze manoeuvre zag hij een fietser over het hoofd waardoor deze voor de auto terecht kwam. Doordat de automobilist niet meer kon remmen reed hij vervolgens over het slachtoffer heen. Dit gebeurde met een zeer lage snelheid. Het slachtoffer overleefde het voorval maar klaagde wel over letsel aan zijn heupen.
De man, een 37-jarige inwoner van Roosendaal, is overgebracht naar het ziekenhuis.

Loslopende hond bijt in het rond
PUTTE: Een loslopende hond, een Anatolische herdershond, heeft dinsdagochtend voor veel opschudding gezorgd in de omgeving van de Schoolstraat. De hond was deze ochtend weggelopen vanuit een woning aan de Antwerpsestraat. De hond heeft hierna in het wilde weg gebeten. Uiteindelijk is er één hond aan zijn verwondingen overleden. De eigenaresse van deze hond wilde haar hondje in de auto zetten toen plotseling de herdershond kwam aanrennen. Het hondje werd verschillende malen gebeten alsmede de eigenaresse van de hond. Die moest zich onder doksterbehandeling laten stellen. In de loop van de ochtend meldde zich de eigenaresse van de herdershond. Zij is zeer ontdaan van het incident. Het vermoeden bestaat dat er meerdere bijtincidenten zijn dinsdagochtend. De politie verzoekt deze mensen om zich te melden. De herdershond is meegenomen door het dierenasiel.

Auteur: Nicolette Bovenhorst