Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht van het Wereld Natuur Fonds en het Museon, 3 juli 2007

WNF-Ranger Photo Award 2007: Jonge natuurfotografen gezocht!

De jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds organiseert in samenwerking met het Museon dit jaar weer de WNF-Ranger Photo Award, een natuurfoto-wedstrijd voor kids tot en met 15 jaar. De eerste prijs is de officiële WNF-Ranger Photo Award 2007 én een PlayStation Portable. De 40 beste inzendingen worden tentoongesteld in het Museon. Dit jaar kunnen deelnemers voor het eerst zélf hun inzending uploaden op de site van de WNF-Rangerclub. Ook is er een extra prijs: naast de eerste, tweede, derde en Publieksprijs, wordt uit alle inzendingen een foto gekozen die gebruikt zal worden in een advertentie van het Wereld Natuur Fonds en Essent, de sponsor van deze wedstrijd.

De WNF-Ranger Photo Award wordt dit jaar al weer voor de zevende keer georganiseerd. In 2006 ontvingen de WNF-Rangerclub en het Museon ruim 1.200 inzendingen van veelal zeer goede kwaliteit. Ook dit jaar verwachten de organisatoren vele mooie en bijzondere natuurfoto's. Op de foto mag een natuurlandschap staan, of een wild dier, maar geen huisdier. Klimaat- of energiegerelateerde foto's van bijvoorbeeld bijzondere luchten of weersomstandigheden of windmolens mag ook. De foto kan overal en in elk jaargetijde gemaakt zijn: tijdens wintersport of zomervakantie of gewoon op een doordeweekse dag in je eigen buurt.

Een deskundige jury nomineert uit alle inzendingen de 40 mooiste natuurfoto's en beslist welke jonge natuurfotograaf zich winnaar mag noemen van de WNF-Ranger Photo Award 2007. De 40 beste foto's worden van 15 december 2007 tot en met 4 maart 2008 tentoongesteld in het Museon in Den Haag. Op de openingsdag van de expositie vindt de prijsuitreiking plaatst en krijgt de winnaar de eer om samen met Lieke van Lexmond, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, de expositie te openen. Lieke van Lexmond zal ook de prijsuitreiking presenteren. In de jury zitten dit jaar in ieder geval Thomas Derksen, de winnaar van vorig jaar, en Willem Kolvoort, professioneel natuurfotograaf.

Naast de eerste prijs zijn er nog meer prijzen te winnen. De tweede prijswinnaar ontvangt een horloge met de zijn of haar winnende foto erop en de derde prijs is een digitale fotolijst. De winnaar van de Publieksprijs ontvangt een survivalpakket. De Publieksprijs is de keuze van bezoekers van de WNF-Rangersite. De 40 foto's die door de jury genomineerd worden voor de Award, zullen in november op de website geplaatst worden. Bezoekers van de site kunnen gedurende een aantal weken stemmen op hun favoriete foto. De maker van de foto met de meeste stemmen wint de Publieksprijs.

Alle spelregels en informatie over de WNF-Ranger Photo Award 2007 zijn vanaf 28 juni 2007 te vinden op: www.rangerclub.nl/photoaward en www.museon.nl.

De WNF-Ranger Photo Award wordt mede mogelijk gemaakt door Essent.

///////////////////////////////////////////////