Verdachten handel in verdovende middelen opgepakt

Regio, 03-07-2007

Verdachten van handel in verdovende middelen opgepakt

De korpsrecherche van Politie Hollands Midden heeft in juni tien verdachten aangehouden op basis van de Opiumwet en de wet Wapens & Munitie. In februari werd, mede op verzoek van de Belgische justitie, een onderzoek gestart naar criminele samenwerkingsverbanden tussen een groep Albanezen. Het spoor leidde al snel naar verdachten in zowel Amsterdam als naar Rotterdam. Tijdens invallen werd ruim 450.000 euro en drie vuurwapens inbeslaggenomen.

Woensdag 13 juni heeft de korpsrecherche in samenwerking met het arrestatieteam van politiekorps Amsterdam-Amstelland een inval gedaan in een woning in de Amsterdamse wijk Osdorp. Zes verdachten in de leeftijd van tussen de 21 en 30 jaar werden aangehouden. Vijf van hen waren in het bezit van valse identiteitsbewijzen. In de woning werd ruim vijf kilo Efedrine (een stimulerend middel/partydrug), twee vuurwapens en ruim 150.000 aan contanten aangetroffen en inbeslaggenomen. Drie van deze verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

Op woensdag 27 juni werd op aanwijzingen van het onderzoeksteam een 24 jarige Luxemburger, van Albanese afkomst, bij een controle op de snelweg A58 in de gemeente Gilze en Rijen, aangehouden. Het Korps Landelijke Politiediensten trof in zijn auto ruim vier kilo cocaïne aan. De cocaïne was bestemd voor het buitenland. De korpsrecherche heeft in samenwerking met het arrestatieteam van het korps Rotterdam-Rijnmond hierna in Rotterdam drie invallen in woningen gedaan, waarbij nog drie verdachten, waaronder een 37 jarige hoofdverdachte en een 41 jarige leverancier, werden aangehouden. Tijdens de doorzoekingen in deze woningen trof de politie nog ruim 500 gram cocaïne, een vuurwapen en ongeveer 100.000 aan. Eind maart werd al een geldtransport van de 37 jarige hoofdverdachte onderschept, waarbij 170.000 inbeslaggenomen werd.

Politie Hollands Midden denkt met de aanhoudingen van deze verdachten en de hoofdverdachte een belangrijk Albanees/Kosovaars crimineel samenwerkingsverband een ernstige slag te hebben toegebracht. Daarnaast gaat de politie ervan uit dat door deze vangst meer leveringen van verdovende middelen naar het buitenland kunnen worden bewezen.