Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 3 juli 2007
Plaats Nieuw Bergen

Uittreksel via internet aanvragen

Bergen opent digitaal loket

Voor een uittreksel uit het geboorteregister of bijvoorbeeld het doorgeven van een verhuizing hoeven de inwoners van Bergen voortaan niet meer naar het gemeentehuis. Via het digitale loket op de gemeentelijke website kunnen deze en nog vele andere documenten eenvoudig op- of aangevraagd worden.

De website van de gemeente Bergen is een van de meest innovatieve gemeentelijke websites in Limburg. Bij de overheidsmonitor behaalt de site de hoogste score van Limburg. Door het openstellen van het digitale loket en binnenkort ook de mogelijkheid om digitaal bestemmingsplannen op te vragen, wil Bergen de koppositie behouden.

Betalen en identificeren
Uittreksels, Verhuizingen en Aanvragen voor het wijzigen van naamgebruik kunnen voortaan elektronisch ingediend worden. Aanslagen gemeentelijke belastingen, taxatieverslagen of Woz-waarden waren al eerder digitaal te raadplegen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om - voor iedereen die kan telebankieren - producten via internet te betalen.

Voor het aanvragen van persoonsgebonden en privacygevoelige producten dient de bezoeker zich eerst te identificeren. Dit is mogelijk met een Digitale Identiteit (DigiD), waarmee bijvoorbeeld ook belastingformulieren kunnen worden ingevuld.

Eerste aanvrager
Voor de eerste aanvrager die een product digitaal bestelt en betaalt heeft de gemeente een verrassing in petto. Het product wordt, vergezeld met een bos bloemen, persoonlijk afgeleverd door een collegelid. Verder ontvangen de eerstvolgende 25 aanvragers een aardigheidje.