Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 3 juli 2007  |

1. Uniforme werkwijze jeugdzorg Er komt voor de vier regio's in de Brabantse jeugdzorg één uniforme werkwijze voor de crisisopvang van jongeren. Het is de bedoeling dat er bij crisissituaties waarbij de veiligheid van jeugdigen in het geding is, binnen twee uur na melding een medewerker van jeugdzorg ter plaatse hulp verleent. Gedeputeerde Staten geven een bureau opdracht om invoering bij bureau jeugdzorg en de zorgaanbieders te begeleiden.

2. Extra aandacht voor N69 Gedeputeerde Staten vragen extra aandacht voor de N69. Dit staat in een brief aan minister C. Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Gedeputeerde Staten zijn bereid tot het voeren van onderhandelingen om de weg - op basis van een reëel aanbod - over te nemen en de knelpunten en omlegging op de kortst mogelijke termijn aan te pakken. De brief wordt ter kennisgeving doorgestuurd naar de Commissie voor Economie, Grotestedenbeleid en Mobiliteit.

3. Nieuwe voorzitter Gebiedscommissie Wijde Biesbosch De heer P. Schriek is per 1 juli 2007 voor een zittingsperiode van vier jaar benoemd tot voorzitter van de Gebiedscommissie Wijde Biesbosch.

4. Vertegenwoordiging overbodig Behandelingen van beroep bij de Raad van State tegen bestemmingsplannen waarbij enkel lokale belangen gemoeid zijn, worden door de provincie niet meer (ambtelijk) vertegenwoordigd. Het bijwonen blijkt in veel gevallen overbodig te zijn. Ook met het oog op de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening, hebben Gedeputeerde Staten dit nu besloten.

5. Kennisloket Brabantse Delta Het Kenniscentrum Duurzame Stad&Streekontwikkeling (KDS) verzorgt de 2e fase van het kennisloket Brabantse Delta. Hiermee is een bedrag gemoeid van E40.907,- (ex btw). Dit hebben Gedeputeerde Staten besloten.

6. Toetsingskader ammoniak en Natura 2000 Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van het landelijk toetsingskader ammoniak en Natura 2000. Voor alle vergunningaanvragen vanaf 23 mei bij veehouderijbedrijven rond Natura 2000-gebieden zullen Gedeputeerde Staten dit toetsingskader toepassen

7. Overlast A59 De provincie zal vanaf juli 2007 gedurende een jaar metingen doen naar de luchtkwaliteit langs de A59. Dat antwoorden Gedeputeerde Staten op vragen van de Statenleden mevr. A. Wijnands (PvdA) en dhr. R. Bergsma (CDA) over de overlast in de gemeente Heusden vanwege de Rijksweg A59.

8. Bezwaarschrift Behoud De Peel ongegrond Gedeputeerde Staten verklaren het bezwaarschrift van Stichting Werkgroep Behoud De Peel te Deurne tegen de verleende vergunning aan de Gebroeders Aldenzee VOF te Deurne ongegrond. Het gaat om een vergunning voor de exploitatie van een veehouderij nabij het beschermde natuurmonument en Natura 2000-gebied de Deurnse Peel.

9. Richtlijnen nieuwe dienstregeling OV Gedeputeerde Staten hebben de richtlijnen en randvoorwaarden voor de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer vastgesteld. De adviezen van het Reizigersoverleg Brabant en de Brabantse gemeenten zijn zoveel als mogelijk verwerkt. Aan Arriva en Veolia wordt verzocht om daarmee rekening te houden bij het opstellen van de dienstregeling. Die gaat in op 9 december 2007, gelijktijdig met de NS-dienstregeling.

10. Ruimtelijke plannen Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Cuijk voor realisatie kantoorgebouw Spinding 2 t.b.v. Van der Horst Bouwgroep B.V.; aan de gemeente Etten-Leur voor vervangende nieuwbouw supermarkt, Trompetstraat 30, t.b.v. Lidl Nederland GmbH; aan de gemeente Goirle voor 112 appartementen en 75 woningen, Sporenring, t.b.v. Rabo Vastgoed B.V.; aan de gemeente Heusden voor dienstwoning met grotere inhoud, Venbroekstraat 3 te Nieuwkuijk, t.b.v. Heijden Vastgoed B.V. ; aan de gemeente Laarbeek voor ruimte voor ruimte woning, Tuindersweg ong. Mariahout t.b.v. familie Gevers; aan de gemeente Landerd voor de bouw rotonde, Kruising N277-Langenboomseweg te Zeeland, t.b.v. BenW Landerd; aan de gemeente Moerdijk voor parkeervoorziening, 42 parkeerplaatsen t.b.v. BenW gemeente Moerdijk; aan de gemeente Schijndel voor vervangende her-/nieuwbouw woonboerderij, Locht 1, t.b.v. J.C.M. v.d. Zanden; aan de gemeente Waalwijk voor realisatie gemeentelijke op- en overslagdepot voor bestratingmateriaal en schone grond, Sluisweg 64, t.b.v. BenW.gemeente Waalwijk; aan de gemeente Roosendaal voor vestiging mortuarium aan huis, Bergsebaan 104, t.b.v. Magaret Verbraak Uitvaartverzorging; aan de gemeente Werkendam voor het oprichten van een melkgeitenstal, Kamersteeg te Hank, t.b.v. Koningshoeve VOF; aan de gemeente Werkendam voor het plaatsen van een torenkraan, Beatrixhaven 13, t.b.v. Instalho B.V..

Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 15 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Deurne voor mantelzorg in bijgebouw, Goorsebergweg 9b t.n.v. F. van Asten.

Gedeputeerde Staten verlenen vrijstelling aan de gemeente Aalburg voor herzieningsplicht bestemmingsplan Kerkverreweide in het kader van artikel 33 Wet op de ruimtelijke ordening, verlenen goedkeuring aan de gemeente Tilburg voor het vastgesteld bestemmingsplan Noordwesttangent, verlenen gedeeltelijke goedkeuring aan de gemeente Oirschort voor een verklaring van geen bezwaar voor zorgboerderij, Heibloemdijk 1, onthouden goedkeuring aan bestemmingsplan Parapluherziening Mantelzorg van de gemeente Moerdijk, verlenen gedeeltelijke goedkeuring aan het bestemmingsplan Tweede partiële herziening Buitengebied Halderberge West van de gemeente Halderberge, keuren het bestemmingsplan bedrijventerrein de Kleine Hoeven van de gemeente Reusel -De Mierden goed, keuren het bestemmingsplan Oerle 2005 van de gemeente Veldhoven goed, verlenen goedkeuring aan de gemeente Breda voor wijziging bestemmingsplan Buitengebied locatie Molenstraat 3, en aan de gemeente Goirle voor wijziging bestemmingsplan/uitwerkingsplan Boschkens, deelgebied De Boemerang in het kader van artikel 11 van de Wet op de ruimtelijke ordening.

11. Landgoed de Utrecht Door de ontwikkeling van 20 landschappelijk en cultuurhistorische ingepaste woonfuncties kan aan de ontwikkeling van het landgoed de Utrecht in de gemeente Hilvarenbeek een impuls gegeven worden. Er kan 60 ha nieuwe natuur ontwikkeld worden en ook wordt de ecologische hoofdstructuur versterkt. De bedoeling is om ook maatregelen op het gebied van natur- water- en cultuurhistorie te nemen om zo de exploitatie en de kwaliteit van het landgoed veilig te stellen. Gedeputeerde Staten ondertekenen een intentieverklaring met de gemeente Hilvarenbeek en Fortis om tot een integraal ontwikkelingsplan te komen.

12. Agrarisch Kinderdagverblijf In afwijking van het streekplan kan een agrarisch kinderdagverblijf aan de Spoordijk 8 te Heukelom gebouwd worden. Dat hebben Gedeputeerde Staten besloten, in afwijking van een advies van de Provinciale Planologische Commissie.

13. Duurzaam Bouwen De stichting VIBA-EXPO krijgt een subsidie van E95.000,- om het duurzaam bouwen in Brabant te stimuleren. Dat hebben Gedeputeerde Staten besloten om zo de kennisoverdracht aan onderwijs, woningbouwcorporaties, marktpartijen en andere overheden zeker te stellen.

---- --