Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen tijdens nacht van Leeuwen

Beneden-Leeuwen, 03-07-2007 o Tijdens festiviteiten in verband met de nacht van Leeuwen heeft de politie zaterdagnacht twee personen aangehouden: eentje in verband met harddrugs en de ander voor rijden onder invloed. De politie hield extra toezicht met name in de buurt van een feesttent waar naar schatting ongeveer 1800 bezoekers waren.

Een 25-jarige Amsterdammer werd op aangeven van een getuige aangehouden als verdachte van overtreding van de opiumwet en de wet wapens en munitie. Bij de man werden meerdere xtc-pillen aangetroffen en een zogeheten lifehammer. Van de getuige is een verklaring opgenomen. De 25-jarige werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Een 37-jarige bestuurder uit Dreumel werd op de Tulpstraat in Beneden-Leeuwen aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn slordige rijgedrag was agenten opgevallen en zij hielden de man daarom staande. Toen zij een sterke alcohollucht roken besloten zij tot het afnemen van een blaastest. De uitslag daarvan was zó hoog (670 ug/l terwijl 220 de wettelijke limiet is) dat de agenten meteen het rijbewijs van de Dreumelnaar hebben ingevorderd.
(08)