Autdoor SUV werkt mee aan artikel VPRO gids


De voordelen van het rijden met een SUV

ALMELO, 20070703 -- Onlangs is Autdoor SUV gevraagd mee te werken aan een artikel in de VPRO TV Gids. In dit onderwerp komt het onderwerp SUVs aan bod.

Vrijdag 29 juni jl heeft Autdoor een telefonisch interview gegevens om de voor- en nadelen van SUVs en het effect van de zgn sluptax te bespreken.

De belangrijkste argumente om een full size SUV te rijden (Hummer, Cadillac, Chevrolet USA, dus niet de huis-tuin-en-keuken SUVs zoals de Hyundai Tucson) is volgens Autdoor SUV het gevoel dat men zich wil onderscheiden van de massa en dat men wil laten zien dat men (zakelijk) succesvol is.

Het invoeren van zgn slurptax zal op de doelgroep die met veel plezier E 100.000 uitgeeft aan een fraaie SUV geen enkel effect hebben. Wat er wel mee bereikt zal worden is dat deze SUV bezitters hun auto op buitenlands kenteken zullen registreren.

Ook het weren van SUV rijders uit de binnenstand is volgens Autdoor geen goed idee, deze qua koopkracht sterke doelgroep is de motor in de toch nog kwakkelende economie. Juiste deze rijders zullen omzet brengen bij de plaatselijke middenstand. Door deze SUV rijders te weren zullen zij die plaatsen opzoeken waar ze nog wel met hun auto voor de winkel kunnen rijden die ze willen bezoeken.

Qua brandstofverbruik ontwikkelen de full size SUVs zich op dit moment goed. Een nieuwe Chevrolet Tahoe, met een 5,3 V8, heeft een lager brandstofverbruik dan pak en beet een Ford Mondeo 6 cilinder van 10 jaar oud. De ontwikkelingen gaan op dit moment in het land van herkomst (USA) erg hard. De meeste SUVs die geimporteerd worden vanuit de VS kunnen rijden op de E85 brandstof. Een brandstof waarvan 85 procent bestaat uit duurzame biobrandstof.

Ook de hybirde SUVs maken op dit moment en grote sprong. Van bijna elk model, van Lexus RX400h tot Cadillac Escalade, is momenteel een hybride versie te leveren.

Samenvattend: Gun de mensen met de gevulde portomonnee hun verzetje, stop met het pesten van SUV rijders en weet hun bijdrage aan de staatskas te waarderen. Een Porsche Cayenne Turbo levert bij aflevering ongeveer E 30.000 aan BPM, E 20.000 aan BTW en E 15 aan verwijderingsbijdrage ;) op. Daarnaast stort deze Cayenne rijder ook nog eens elke 6 kilometer omgeveer E 1,- aan leges en BTW op de brandstof in de staatskas.

Voor alle soorten en maten (hybride) SUVs bezoekt u de www.autdoor.nl website met de SUV database waarin bijna 70 verschillende SUV modellen beschreven staan.





Autdoor SUV