E.Novation haalt Ed Staal van KPN voor verdere internationalisatie


Vice President International verantwoordelijk voor verdere internationale expansie E.Novation

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20070703 -- E.Novation heeft zich per 1 oktober 2007 versterkt met Ed Staal (35) als Vice President International. In deze functie gaat Staal leiding geven aan alle huidige en toekomstige internationale activiteiten van E.Novation. Staal komt van KPN, waar hij verantwoordelijk was voor alle outbound distributie en verkoop voor de consumentenmarkt. "Wij zijn blij dat Ed voor E.Novation heeft gekozen. Met zijn ervaring, strategisch inzicht, marktkennis en bovenal zijn energie kunnen wij onze internationale activiteiten verder uitbreiden. Zijn pragmatische en no-nonsense management-stijl is een enorme toevoeging voor E.Novation", vindt Ad Nederlof, President & CEO van E.Novation.

Als Vice President International krijgt Staal direct de leiding over de verkoopkantoren van E.Novation in Duitsland (Berlijn), Frankrijk (Bordeaux) en Groot-Brittannië (Londen). Met de komst van Staal zet E.Novation ook in op uitbreiding van haar activiteiten naar andere landen. "Ed krijgt niet alleen de verantwoordelijkheid voor onze bestaande buitenlandse kantoren, maar moet ook de internationale aanwezigheid van E.Novation verder gestalte geven. Zijn eerste taak is het opzetten van een nieuw consortium in China waarin E.Novation een belangrijke rol krijgt", verduidelijkt Ad Nederlof.

Staal's overstap van de succesvolle, gevestigde telecomgigant KPN naar het relatief kleine en jonge E.Novation is opmerkelijk. "Ik heb 13 jaar met veel plezier en enthousiasme bij KPN gewerkt. Na diverse aansprekende functies was ik toe aan een nieuwe stap", legt Staal uit. Hij kan zich uitstekend vinden in de ambities van E.Novation. "Ik ben van origine zeer ondernemend, dus wat dat betreft voel ik mij thuis bij E.Novation. Bovendien krijg ik bij E.Novation de kans om mij op de internationale markt te bewijzen."

Staal denkt dat zijn ervaringen bij KPN goed van pas komen in zijn nieuwe functie. "Ik heb de know-how van een groot bedrijf en kan dat gebruiken om E.Novation als groeiend bedrijf verder vorm te geven. Ik heb bij KPN geleerd om met een grote organisatie om te gaan, bedrijfsonderdelen efficiënt te maken en grote afdelingen te besturen." Daarnaast ziet hij uitdagingen bij het ondernemende E.Novation. "Ik hou van ondernemersschap en kan bij E.Novation een hoop leren op het internationale vlak. Deze functie biedt mij een uitstekende wisselwerking tussen de kennis die ik heb en de ambities die ik koester", verduidelijkt Staal.

E.Novation is blij met haar nieuwe Vice President International. "Ed is een gerenommeerde manager in de telecommunicatie en customer services wereld. Om zowel nationaal als internationaal uit te breiden hebben wij zwaargewichten zoals Ed nodig die onze groei kunnen managen. Het is geweldig dat wij erin geslaagd zijn iemand van zijn reputatie, achtergrond en ervaring aan E.Novation te verbinden. Deze aanstelling benadrukt tenslotte dat wij een serieuze internationale ICT dienstverlener zijn en niet alleen op nationaal niveau actief willen blijven", besluit Ad Nederlof.


Over E.Novation
E.Novation is één van de weinige familiebedrijven in de IT-sector. Het bedrijf werd opgericht door de broers Fred en Arthur Nederlof. Later werd de directie uitgebreid met familieleden Jean en Ad Nederlof. E.Novation verzorgt de ontwikkeling en levering van managed services, contact centers en CRM oplossingen en de daarbij horende technologie en consultancy. De organisatie is tevens gespecialiseerd in de ontwikkeling, hosting, integratie en verwerking van elektronische informatie en de daaraan gerelateerde producten en diensten, ook op basis van het Software as a Service (SaaS) model.

E.Novation is met meer dan 600 medewerkers [400 FTE's] Europees actief in onder meer de volgende sectoren: gezondheidszorg, transport, logistiek, telecom, financiële dienstverlening en hotellerie. Het bedrijf werkt voor meer dan 50 topondernemingen zoals KPN, Achmea, Heineken, ABN AMRO, Schenker, RAET, Railion, SNS Fundcoach, ECT en ruim 100 grote (overheids)instellingen. Meer informatie over E.Novation vindt u op www.enovation.nl.





E.Novation