Horeca Nederland verkwanselt (rook)belangen cafe en bars


Actie van Rokers en niet-Rokers op zondag 8 juli tegen naderend rookverbod horeca

URK, 20070703 -- Door het hele land zijn café- en bareigenaars ontzettend boos op Minister Klink en Horeca Nederland. Dit blijkt uit waarneming ter plaatse van onze "kruisvaart " initiator Wiel Maessen die per actieboot de Horecabezoeker en eigenaar(s) van Horeca gelegenheden in het land aan de tand heeft gevoeld over de plannen voor een totaal rookverbod van Minister Klink. Rokers en niet-rokers voeren daarom op zondag 8 juli actie tegen naderend rookverbod in de horeca. De manifestatie zal starten om half acht op een nog nader aan te geven adres in Amsterdam.

Draagvlak
Zowel de café-eigenaars noch de bezoekers begrijpen niet waarom alternatieven niet bespreekbaar zijn, zoals o.a. ventilatie, waarbij volgens TNO de binnenlucht voor meer dan 90% gezuiverd wordt. Met andere woorden: de binnenlucht is schoner dan de buitenlucht.
Naar schatting 98% van de ondervraagden Café-eigenaars verwerpen het plan van de Minister en Horeca Nederland. 75% van de ondervraagden bezoekers van Horeca gelegenheden vinden het onacceptabel dat er maatregelen over rokers worden uitgevaardigd zonder daarin geraadpleegd te worden.

Manifestatie
Op 8 juli wordt er door Stichting Rokersbelangen, Forces Nederland en Partij tegen Betutteling bij aankomst van de actieboot een grootscheepse actie gevoerd door rokers en niet-rokers tegen het voorgenomen beleid van Minister Klink .
Een muziekband zal de dag opleuken met een hiervoor speciaal geschreven anti-rookverbod lied .
De manifestatie zal starten om half acht op een nog nader aan te geven adres in Amsterdam.
http://www.forces-nl.org





Forces Nederland