Gemeente Drechterland

16-6-2007
Met Jongeren aan de slag
Dinsdag 3 juli 2007 start het vervolg op de eerder gehouden jeugdconferentie. Dit wordt een bijeenkomst voor actieve jonge mensen.

De jeugd zelf krijgt de gelegenheid hun mening te geven. Via onze internetsite kunnen ze aangeven wat ze belangrijk vinden om prettiger te leven in Drechterland. De komende weken zoeken we contact met de jeugd. In een aansprekende flyer in hun eigen taal sporen we ze aan hun mening via het internet te geven en we roepen ze op actief te zijn door een bijdrage te leveren.

Enquête
Maar ook voor volwassenen is het niet verboden een kijkje te nemen op de website. Op de website staat een enquêteformulier dat anoniem kan worden ingevuld. Ook geven we aan welke onderwerpen op het programma staan tijdens de bijeenkomst op 3 juli 2007. De bijeenkomst is âs avonds vanaf 19:00 uur in de raadzaal in Hoogkarspel.

Themaâs
Jongeren van nu zijn de volwassenen van straks. Op 3 juli nemen we een tweede stap om de jeugd van nu in Drechterland een goed vooruitzicht te geven. Vergelijkbaar met de werkwijze van de toekomstvisie, zijn er sleutelfiguren uitgenodigd die vanuit hun beroep of dankzij hun ervaring de jongeren goed kennen. De eerste bijeenkomst zorgde ervoor dat we nu aan de slag kunnen met de themaâs die voor Drechterland belangrijk zijn.

De themaâs: opvoeding, gezondheid, opleiding, gedrag zijn vertaald naar concrete doelen. Dit zijn:

* Voorzieningen voor 12-16 jarigen;

* Alcohol- en druggebruik;

* Voortijdig schoolverlaten;

* Vandalisme en overlast;

* Jeugdparticipatie.

Deze onderwerpen bespreken we met als doel voor deze probleemgebieden haalbare oplossingen te formuleren. Het resultaat is een top5 met oplossingen.

Jeugd mag het zeggen
Wat nadrukkelijk aan de orde komt zijn de wensen die de jongeren hebben en de kansen die ze zelf willen aangrijpen om die wensen te realiseren. In de doelen noemen we dit âvoorzieningenâ en âjeugdparticipatieâ. En wat we bedoelen is: wat wil de jeugd hebben en wat willen ze er zelf voor doen. Bent u een ouder met tienerkinderen? Vraag ze dan een bezoekje te brengen aan onze website om hun mening te geven.

Zie verder: www.drechterland.nl/jongeren

---