Ingezonden persbericht


Persbericht

3 juli 2007:

Corus Werk/Privé Balansdag
Corusmedewerkers aan de slag met verbeteren werk/privé-balans

Op dinsdag 3 juli aanstaande organiseren Corus Human Resources in samenwerking met Ferra, het vrouwennetwerk van Corus, en de VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, de 'Corus Werk/Privé Balansdag' speciaal voor Corus medewerkers. Het programma is gebaseerd op een inventarisatie van werk/privé knelpunten en wensen van Corus medewerkers. Hier wordt vooral in de werksessies aandacht aan besteed. Het dagvoorzitterschap is in handen van Richard Steenborg, voormalig voorzitter van de Stuurgroep Dagindeling. De aftrap van de dag wordt gegeven door Geert-Jan Haveman, directeur Human Resources bij Corus.

Achtergrond
In de technische branches werken relatief veel ouderen. Deze sectoren zullen dan ook binnen enkele jaren te maken krijgen met een grote vervangingsvraag. Werkgevers- en werknemersorganisaties in deze branches vinden het zaak dat nú werk wordt gemaakt van flexibilisering van de werktijden, ontwikkeling van werk-privé-arrangementen en levensfasebewust personeelsbeleid. Corus vindt deze thema's van belang in haar Human Recources beleid bij werving én behoud van geschikte mannelijke en vrouwelijke werknemers.

Dagindeling
Op de Corus Werk/Privé Balansdag kunnen de deelnemers een bezoek brengen aan de infomarkt waar diverse organisaties op het gebied van werk/privé zichzelf en hun producten presenteren. Daarnaast kunnen zij werksessies volgen binnen een van de volgende thema's:

Arbeidsvoorwaarden en de Corus bedrijfscultuur: Uitgebreid wordt ingegaan op de wettelijke regelingen en de Corus CAO rond werk en privé. Hierna volgt een debat over de Corus bedrijfscultuur en de mogelijkheden en onmogelijkheden bij de praktische invulling van de werk/privé-oplossingen op de werkvloer.

Werk en privé in balans: Een werksessie met tips en tools voor een betere werk/privé balans en een betere levensplanning. In de werksessie zal specifieke aandacht uitgaan naar de situatie van werkende vaders en moeders. Thema's als in deeltijd werken, thuis werken en flexibele werktijden gedurende de Corus loopbaan komen aan de orde. De deelnemers gaan aan de slag met verschillende online tests die op dit gebied bestaan.

Talenten en motivatie: Deze werksessie gaat over het maximaal benutten van talenten en gemotiveerd aan de slag gaan én blijven bij Corus, met een bijdrage van Corus Loopbaanontwikkeling en -begeleiding.

Organisatie
De VHTO organiseert de Corus Werk/Privé Balansdag in het kader van het traject 4 double U, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap/Directie Emancipatie/Dagindeling ESF-3. 4 double U is een initiatief van de VHTO in samenwerking met FNV Vrouwenbond, Corus Staal en de Koninklijke Metaalunie. In het traject worden uitkomsten en tests uit eerdere werk-/privé-projecten verspreid bij werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het gaat om online tests die inzicht geven in en oplossingen aandragen voor de knelpunten die werknemers kunnen ervaren, zoals de Flexiplanner (http://www.flexiplanner.nl) en de barrièremeters voor mannen en vrouwen (respectievelijk http://www.breakingbarriers.nl en http://bmv.vhto.nl). In het najaar verschijnt een folder met de resultaten uit de bijeenkomsten. Deze folder zal ook voor werkgevers en werknemers uit andere branches werk/privé aanbevelingen opleveren.

Corus Werk/Privé Balansdag
3 juli 2007 - 12.00u-18.00u - Corus, congrescentrum Dudok Huis, IJmuiden

Noot voor de redactie -