Gemeente Sneek


Sneker raad sluit vergaderseizoen af in Tuin

De gemeenteraad van Sneek sluit op dinsdag 3 juli om 19.00 uur het vergaderseizoen af met een raadsvergadering in de tuin van het stadhuis aan de Kruizebroederstraat. Alle inwoners van de gemeente zijn hierbij van harte welkom.

Tijdens de Raad in Tuin worden de leden van de Jongerenadviesraad Sneek (JAS) officieel benoemd. Vanaf dat moment kunnen de jongeren in Sneek echt meepraten over wat er besloten wordt in de gemeente. Aan het einde van de raadsvergadering benoemen de raadsleden hun nieuwe 'collega's'. Hierna presenteren de benoemde jongeren zichzelf en hun plannen voor de komende tijd aan het college, de raadsleden en het publiek.

Het belangrijkste van de Raad in de Tuin is de informele en ongedwongen ontmoeting van de inwoners van de gemeente en de raadsleden. Daarmee is in de programmering van de avond dan ook rekening gehouden. De vergadering begint wat eerder dan normaal, om 19.00 uur. Het combo 'All of us' zorgt voor de muziek. De avond wordt feestelijk afgesloten met muziek en een hapje en drankje. Na afloop van de vergadering kan iedereen vanzelfsprekend een praatje maken met de Sneker volksvertegenwoordigers en natuurlijk met de net benoemde leden van de Jongerenadviesraad.

De Raad in de Tuin vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Het is één van de manieren waarop de gemeenteraadsleden van Sneek direct in contact willen komen met de inwoners. Een andere manier waarop dit ook gedaan wordt is tijdens de Raad op Straat. Hierbij staan de raadsleden op de jaarmarkt en kunnen door voorbijgangers gemakkelijk aangesproken worden over welk onderwerp dan ook.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 27-6-2007