LLiNK

Rotterdam, 28 juni 2007


- PERSBERICHT -

Stokvechten met Bruce Parry in Ethiopië

In Tribe volgt LLiNK expeditie-expert Bruce Parry tijdens zijn bezoeken aan inheemse stammen in de meest afgelegen uithoeken van de wereld. In aflevering 2 is Bruce een aantal weken te gast bij de Suri stam in Ethiopië, waar hij deelneemt aan gewelddadige stokgevechten. Deze worden traditioneel ingezet om de orde te bewaren en de mannelijkheid te tonen. Hoe dat hem vergaat zie je in Tribe, dinsdag 3 juli, om 21.00 uur bij LLiNK op Nederland 3.

Helaas worden de stokgevechten langzaam verdrongen door geweren. Toch waagt Bruce zich aan een intensieve training stokvechten met de jonge mannen uit het dorp, en drinkt hierbij volgens traditie een kommetje vers koeienbloed. Het is maar de vraag of Bruce zich na deze uitputtende cursus staande zal weten te houden tijdens het gevecht.

Tribe is vanaf dinsdag 26 juni zes weken lang om 21.00 uur te zien bij LLiNK op Nederland 3. Tribe is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl


---


- EINDE PERSBERICHT -