Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 28 juni 2007

Persuitnodiging

Ondertekening contract Buitenschoolse opvang

Afgevaardigden van de besturen van respectievelijk het openbaar onderwijs in de gemeente De Wolden, de VCPO (Vereniging Christelijk Primair Onderwijs) Zuidwest-Drenthe en de VPCO (Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs) Alteveer ondertekenen aanstaande dinsdag 3 juli om 13.00 uur het contract met de organisatie Speelwerk, waarin de 'buitenschoolse opvang' is geregeld.

De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van De Wolden. Wethouder Damming ondertekent de overeenkomst als bestuurder van het openbaar onderwijs in De Wolden.

Vanaf 1 augustus 2007 wordt de Wet Buitenschoolse Opvang van kracht. In deze wet is vastgelegd dat basisscholen buitenschoolse opvang voor hun leerlingen moeten regelen. De genoemde besturen hebben in gezamenlijk overleg besloten de kinderopvang uit te besteden aan Speelwerk voor de duur van één jaar.

De Buitenschoolse opvang wordt met ondertekening van het contract geregeld voor alle twintig basisscholen in De Wolden (zes bijzondere en veertien openbare scholen). Ook in de kleine kernen van de gemeente wordt deze voor - en naschoolse opvang geregeld. De opvang is mogelijk tussen 7.30 - 8.30 uur en na schooltijd tot 18.30 uur.


---