Diploma-uitreiking EVC traject werknemers kwekerij `de Buurte' te Oene


Praktijkervaring wordt omgezet in een diploma

ALMELO, 20070625 -- Op 3 juli 2007 ontvangen 12 werknemers van boomkwekerij `de Buurte' in Oene hun MBO-diploma op niveau II. De werknemers hebben hun diploma behaald door middel van scholing op de kwekerij, onder leiding van een docent van AOC Oost Training & Projecten. In het EVC-traject werd tijdens de lesdagen veelvuldig gebruik gemaakt van de al aanwezige kennis en ervaring van de kwekerijmedewerkers.

Veel van de kwekerijmedewerkers werkten al jaren in op de kwekerij, maar zonder certificering of diploma. Door het behalen van dit MBO-diploma krijgen de medewerkers hiermee een stuk erkenning voor het uitgevoerde werk van de afgelopen jaren.

De gediplomeerde deelnemers zijn:
Mevr. Y. Tjakkes
Mevr. D. Roelofs
Mevr. H. Tessemaker
Mevr. C. Haddeman
Dhr. E. Nijhof
Dhr. Q. Demaj
Dhr. N. Makiqi
Dhr. S. Hadza
Dhr. J. Brouwer
Dhr. G. Bovendorp
Dhr. A. Dijkkamp
Dhr. N. Stouten

EVC
EVC is de afkorting van Erkennen van Verworven Competenties. EVC beoogt de erkenning, waardering en verdere ontwikkeling van wat een persoon heeft geleerd in elke mogelijke leeromgeving: in formele omgevingen zoals op school, maar ook in niet-formele of informele omgevingen zoals de werkplaats, thuis of via verenigingswerk.

Training & Projecten van AOC Oost verzorgt momenteel ruim 400 leer-werktrajecten in de levensmiddelenindustrie, sociale werkvoorziening, groenvoorziening en boomkwekerijsector.





AOC Oost