Gemeente Enkhuizen

30 Juni 2007

Zomeravond beiaardconcerten in Zuidertoren Enkhuizen 2007

Op dinsdag 3 juli aanstaande opent Stadsbeiaardier Frits Reynaert traditiegetrouw de serie 'Zomeravond Beiaardconcerten Zuidertoren Enkhuizen. Van 20.00 tot 21.00 uur speelt hij werken van onder andere Rodrigo, Dijker en Piazzola op de beiaard van de Zuidertoren.

Na het openingsconcert volgen nog acht concerten in de maanden juli en augustus door gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland. De concerten kunnen uitstekend worden beluisterd op het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorg draagt voor stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk. De jaarlijkse serie Zomeravond Beiaardconcerten komt tot stand in goede samenwerking tussen de Enkhuizer Klokkenspelvereniging, de stadsbeiaardier en het Gemeentebestuur van Enkhuizen

Agenda

De speeltijden zijn op dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur.

3 juli : Frits Reynaert
10 juli : Frank Meijer
17 juli : Sjoerd Tamminga
24 juli : David Hunsberger (U.S.A)
31 juli : Klaas de Haan
7 augustus : Malgosia Fiebig (Polen)
14 augustus : Frans Haagen
21 augustus : Carlo van Eyndhoven (België)
28 augustus : Tom van Peer (België)


Frits Reynaert
Frits Reynaert bespeelt vanaf 1980 als stadsbeiaardier de twee zeventiende-eeuwse Hemony beiaarden in Enkhuizen. Tevens is hij als stadsbeiaardier werkzaam in Hoorn, Almere en Edam. Sinds 1980 is Reynaert één van de drie beiaardiers die de beiaard van het Koninklijk Paleis op de Dam te Amsterdam bespelen. Hij studeerde achtereenvolgens orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, waar hij in 1985 het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard behaalde.

In de zomermaanden verzorgt hij regelmatig concerten in diverse Europese landen. Hij maakte sinds 1988 zeven concerttournees naar de U.S.A. en Canada.

Voorts is Reynaert voorzitter van de Commissie Beroepsbelangen van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging. Daarnaast adviseert Reynaert Gemeenten en Beiaardcommissies omtrent beiaardcultuurbeleid en restauraties.

Open Monumentendag

Open Monumentendag valt dit jaar op zaterdag 8 september. Van 16.00 tot 17.00 uur bespeelt Frits Reynaert het carillon van de Drommedaris tijdens zijn Open Toren bespeling.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl