Ingezonden persbericht

DATUM TITEL
03-07-2007 Alarm G8 after party met live Al Baker, Lazy Star en T.B.C.
04-07-2007 Divisions Ruin (Ire), Quiritatio (Nor), Cathode
05-07-2007 Lynch & CocktailBar from Hell
06-07-2007 Lair of the Minotaur (US), Capricorns (UK), Anaphylactic Shock
06-07-2007 Vitamine ACU Disco
07-07-2007 CRUISE CONTROL-queerparty électronique
12-07-2007 S.A.S. avond
13-07-2007 Simuze bandavond: Embrace Fire + Belanov
13-07-2007 Vitamine ACU Disco
14-07-2007 Out of Sight
15-07-2007 Start klusweek
24-07-2007 Einde klusweek
26-07-2007 Chillegal Beats - Technorientated Music
27-07-2007 Metal met: Detonation en meer
27-07-2007 Vitamine ACU Disco
28-07-2007 KITTY alternative queer party, for gays straights, bi's and transgenders.

---------------------------------

Elke dinsdag: 18:00 Kitchen Punx Veganistisch eetcafé
Elke woensdag : 15:00 Voko inkoopcollectief
Elke woensdag: 18:00 Kitchen Punx Veganistisch eetcafé
Elke woensdag: 20:00 Kraakspreekuur
Elke donderdag: 18:00 Kitchen Punx Veganistisch eetcafé
Elke vrijdag: 00:30 Vitamine ACU Disco (na de bands)
Elke zondag: 18:00 Kitchen Punx Veganistisch eetcafé

---------------------------------

Dinsdag 3
Alarm G8 after party met live Al Baker, Lazy Star en T.B.C.

Het alarm team geeft een terugblik op de afgelopen acties tegen de G8-top in Duitsland. Tientallen Utrechters reisden begin juni af naar Heiligendamm om de top te blokkeren. Vanavond zullen er filmpjes vertoond worden en is het voor actievoerders mogelijk om hun ervaringen met anderen te delen. Ook vinden er live optredens plaats. Uit Manchester komt de protestzanger Al Baker en uit Utrecht en omstreken komt Lazy Star en T.B.C.

Aanvang: 21:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Woensdag 4
Divisions Ruin (Ire), Quiritatio (Nor), Cathode

Divisions Ruin is een zeskoppige band afkomstig uit Kilcoole, Ierland. Geinspireerd door bands als Tragedy, Cop On Fire, Madame Germen en dergelijke speelt Divisions Ruin zware, 'epische' crust-hardcore met veel melodie en afwisselende man/vrouw vocals. (www.myspace.com/divisionsruin).
Quiriatatio uit het Noorse Sortland laat zich in hun muziek beinvloeden door een breed scala aan bands. Als inspiratiebronnen worden bands genoemd als Neurosis, Godspeed You Black Emperor, Catharsis, Mastodon, maar ook bijvoorbeeld The Mars Volta. Klinkt apart? Is het ook. Niet zomaar in een hokje te plaatsen dus. En in zo'n geval kun je eigenlijk het beste maar gewoon even luisteren.
(www.myspace.com/quiritatio). Cathode is inmiddels een oude bekende in het ACU, maar het was al weer even geleden dat we de heren aan het werk hebben mogen zien. Allesverpletterende hardcore-crust met een flinke oldschool deathmetal-injectie. Veel ruiger dan dit kan het niet worden.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Donderdag 5
Lynch & CocktailBar from Hell

met Deadly Rhythms, El Maria, Chillum, Nicon en Sanakthe
Lekker los! Vanavond testen we het soundsystem van de ACU op basfrequenties met een vette mix van dubstep, drum 'n' bass, jungle en grime. El Maria, Deadly Rhythms en Sanakthe zullen je trakteren op een portie gevarieerde, diepe, donkere, dansbare drum 'n' bass en jungle. Dj's Nicon en Chillum van de succesvolle dubstep avond Subway vullen dit aan met dubstep vers van de pers. Dus geen enkele reden om stil te staan en geen enkele reden om thuis te blijven!

Aanvang: 23:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 6
Lair of the Minotaur (US), Capricorns (UK), Anaphylactic Shock

Last minute ingelast concert!

Lair of the Minotaur: retebrute heavy/thrash metal uit de US die haar invloeden haalt van de vormgevers van de hedendaagse metal: Black Sabbath, Venom, Celtic Frost en Slayer. Hard en vies, jawel! Brengen bovendien hun plaatjes uit op een van de hipste hedendaagse metallabels Southern Lord records en ook nog eens met de slagwerker van postrock/doomhelden Pelican in de gelederen. (www.lairoftheminotaur.com / www.myspace.com/lairoftheminotaur/ www.southernlord.com)

Capricorns: uit London, loodzware doom/sludge/heavy rock uit London, met Iron Monkey lid/leden in de bezetting. Tel uit je winst. (www.myspace.com/capricornsoflondon / www.riseaboverecords.com)

Anaphylactic Shock: zware deathrock met een crusty randje ala Entombed uit het immer zo gezellige Tilburg, onstaan uit de assen van onder meer Dead Rivers en Engine of Doom.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 6,-

---------------------------------

Vrijdag 6
Vitamine ACU Disco

met dj's VinX en Movinghead.

Meer info op de Vitamine ACU website.

Aanvang: 23:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 7
CRUISE CONTROL-queerparty électronique

De laatste Cruise Control voor onze mini zomerstop (in augustus is er geen Cruise Control)! Vieze musique, voze DJ's, vet licht en met deze keer een optreden van het superbe ghetto electro trio STIKKA. Saugeil & 100% pep; precies zoals je van ons gewend bent, olé! www.cruisecontrol.nu
www.myspace.com/stikkaisthenu

Aanvang: 23:00 * Entreé: 3,50

---------------------------------

Donderdag 12
S.A.S. avond

There was a soul roaming the universe, when he suddenly heard music and noticed a sparkling blue planet. As he travelled towards it, the music became clearer and clearer. He now decided to visit this blue planet, for this music had rissen his curiosity. Being there, he learned a few languages, but he wanted to be heard by everyone. He couldn't learn all the languages, but luckily he remembered the language they all speak, MUSIC, that curious thing that brings us all together and brought him here.
Having so much to express, he knew there's only one way... and that's to play
GROOVYMELLOWTRIBALAMBIENTRANZITIONS

Aanvang: 23:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 13
Simuze bandavond: Embrace Fire + Belanov

Na een aantal geslaagde edities durft het muziekplatform Simuze met een gerust hart op vrijdag de 13e het lot te tarten, met wederom een selectie van artiesen uit het uitgebreide aanbod aan gratis en legaal verspreidbare muziek op Simuze.nl:

De Rotterdamse indiecore belofte Embrace Fire combineert een rauw en energiek geluid met toegankelijke elementen tot compacte prachtliedjes. Belanov uit Utrecht maakt tot de verbeelding sprekende soundscapes, met subtiele vocale toevoegingen als onderscheidend element. De ambachtelijke liedjesschrijverij van Mummy's a Tree doet naar vroegere tijden terugverlangen, zonder dat het veelzijdige duo ook maar een moment gedateerd klinkt.

www.embracefire.com
www.belanov.nl

Aanvang: 21:00 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Vrijdag 13
Vitamine ACU Disco

met dj's Pruttelpower en Wilco DP.

Meer info op de Vitamine ACU website.

Aanvang: 24:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 14
Out of Sight

Tune-in, Turn-on, Freak-Out Of Sight! A happening night of all things Sixties. From the garage punk of The Hipster, to the soul of The Flaming Grooves, with our groovy guests Ron Flon Flon and Dirk and the exotica that is Anna Vodka. Expect only the coolest tunes dear dancers.The fun begins early!

Aanvang: 23:00 * Entreé: 3,50

---------------------------------

Zondag 15
Start klusweek

Het ACU is gesloten van 15 juli t/m 24 juli, in verband met de klusweek. Zin om te helpen met schoonmaken, schuren schilderen, verbouwen en meer van dat alles, meld je aan via home@acu.nl, met 'Klusweek' als onderwerp van je mailtje, je telefoonnummer er in, en wat je wilt en kunt doen.

Aanvang: 10:00 * Entreé:

---------------------------------

Dinsdag 24
Einde klusweek

Als alles goed is gegaan zijn we morgen weer open !!!

Aanvang: 24:00 * Entreé:

---------------------------------

Donderdag 26
Chillegal Beats - Technorientated Music

Met DJs Jeremy Soze, L-Tuziasm en gasten. Chillegal Beats begon ooit in een kraakpand aan de Schalkwijkse wetering en waar anders dan in het ACU kunnen deze feesten worden voortgezet. Tezamen zullen deze jongens op de avond platen serveren, voorzien van elektronische deuntjes met een technosausje. Meer informatie op www.chill-style.com

Aanvang: 23:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 27
Metal met: Detonation en meer

Het werd wel weer eens tijd voor een avondje ouderwetse death-/ en thrashmetaldachten we zo. Met in ieder geval op de planken Utrechts finest: Detonation! Al sinds 1997 timmeren de heren aan de weg met hun ?technical and melodic death/thrash? zoals ze het zelf omschrijven. In het begin van dit jaar heeft de band haar derde langspeler opgenomen, genaamd ?Emission Phase?. Deze plaat is inmiddels te verkrijgen via hun label Osmose Productions en staat weer vol juweeltjes in het genre! (www.myspace.com/detonationnl). Welke bands er deze avond nog meer spelen is op dit moment nog niet helemaal zeker, er worden in ieder geval nog twee bands aan de line up toegevoegd om de avond compleet te maken. Hou daarvoor de website en posters in de gaten!

Aanvang: 21:00 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Vrijdag 27
Vitamine ACU Disco

met dj's Kondratieff en Riotgirl.

Meer info op de Vitamine ACU website.

Aanvang: 24:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 28
KITTY alternative queer party, for gays straights, bi's and transgenders.

KITTY heeft lak aan komkommertijd en dreunt gezellig de zomer door. Kom bijkomen van het festivalseizoen met speciaal voor u geselecteerde rock, wave, industrial, electro, gothic, punk, britpop, metal, triphop, hiphop, nu-metal en meer prettig in het gehoor nagonzende beats. En dat onder het genot van een lekker koud on-aangelengd biertje, zonder weg te zakken in de modder, of daarna in een kleffe tent met dito slaapzak te moeten kruipen!

Aanvang: 23:00 * Entreé: 3,50

---------------------------------

ACU politiek cultureel centrum
Voorstraat 71
3512 AK Utrecht
tel: 030-2314590
email: home@acu.nl
website: http://www.acu.nl